Hatay'da görev yapan Sedat Öcal isimli uzman çavuş, astsubay üstçavuş E.Y., tarafından darp edildiğini söyleyerek şikayetçi oldu. Öcal'ın darp raporunda, "Bir başka şahıs tarafından darp, vurulma, tepilme, bükülme, ısırılma" ibareleri yer aldı.

Hatay'da bir astsubay, uzman çavuşu döverek hastanelik etti

Hatay'daki Kumlu Üs Bölgesi'nde görev yapan Sedat Öcal isimli bir uzman çavuş, astsubay üstçavuş E.Y., tarafından darp edildi. Hastaneye kaldırılan Öcal, tedavisinin ardından darp edildiğini söyleyerek şikayetçi oldu.

Independet Türkçe'de yer alan habere göre, olayın ardından çekilen kısa bir videoda da ağız ve burnunun kan içinde olduğu görülen Öcal, kendisini dar eden astsubayın söylüyor.

'AĞIR YÜK TAŞIYAMAZ RAPORUM VAR DEDİM, SALDIRIYA UĞRADIM'

Jandarmaya giderek ifade veren Öcal, yaşanan olayı şöyle anlattı:

"2 Mayıs 2022 (bugün) sabah 9.40 sıralarında Kumlu Üs Bölgesi'nde piyade astsubay çavuş İ.K'nin emriyle içtima alanında toplandık. Piyade astsubay üstçavuş E.Y, mıntıka ve kazma kürek işleri için bana emir verdi. Ben de 'spor yapamaz, ağır yük taşıyamaz’ raporum olduğunu söyledim. E.Y isimli şahıs, 'ben astsubayım, ben üstüm, ben yapıyorken sen de yapacaksın" dedi ve benden tekmil vermemi istedi. Tekmili vermeme rağmen yakama yapıştı ve sert bir üslupla 'sen kimsin, ne dediysem yapacaksın' diyerek bana yumruk atmak suretiyle sol yanağımın dudağımla birleştiği noktaya bir kez vurdu. Ben o anda düşüp bayılmışım."

Öcal, ifadesinin devamında, "Aynı kışlada çalıştığım M.A. isimli şahıs beni tugayın aracıyla Kumlu Devlet Hastanesi'ne götürmüş. Gözümü açtığımda hastanedeydim. Meydana gelen olayla ilgili beni darp eden E.Y'den davacı ve şikayetçiyim" dedi.

Kumlu Devlet Hastanesi tarafından ilgili branş hekimi olmadığı gerekçesiyle Hatay Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Tıp Bölümü'ne sevk edilen Sedat Öcal'a hastane tarafından verilen sevk raporunun tanı bölümünde "Bir başka şahıs tarafından darp, vurulma, tepilme, bükülme, ısırılma" ibareleri yer aldı.

AVUKAT ALTAY: DAVA AÇACAĞIZ

Olayla ilgili açıklamada bulunan Sedat Öcal'ın avukatı Murat Altay, olayın 10 görgü tanığının gözleri önünde yaşandığını vurguladı. Öcal, "Sedat Bey'in ağzının içindeki yarayı kapatmak için 10 dikiş atıldı. Müvekkilim ilk şikayetini jandarmaya yaptı. Şu an Hatay yolundayım. Yarın savcılığa da şikayetçi olarak ardından dava sürecini başlatacağız. Kimse uzman çavuşları kimsesiz sanmasın" diye konuştu.

Astını dövmekle suçlanan astsubayın ifadesine ise ulaşılmadı. Bir açıklama yapması durumunda görüşlerine yer verilecek.