Hatay’da BirGün buluşması: Milyonların hakikate ulaşmasının yegâne mecrası

14 Nisan’da 15. yaşını kutlayan BirGün Gazetesi’nin “okur buluşmaları” devam ediyor.

‘Hatay Okur Buluşması’ Defne ilçesinde BirGün yazarı İrfan Değirmenci, BirGün Yayın Kurulu Üyesi İbrahim Varlı ve Av. Gürkan Korkmaz’ın katılımıyla gerçekleştirildi.

Akdeniz Mahallesi’ndeki Defne Evi’nde yapılan Av.Gürkan Korkmaz’ın moderatörlüğündeki etkinliğe Ali İsmail Korkmaz’ın annesi Emel Korkmaz ve babası Şahap Korkmaz ile CHP Hatay milletvekili Hilmi Yarayıcı da katıldı.

hatay-da-birgun-bulusmasi-milyonlarin-hakikate-ulasmasinin-yegane-mecrasi-457664-1.

'Annelerimiz yılmadıysa bizim de vazgeçme lüksümüz yok'

Korkmaz; BirGün’ün baskıların arttığı, medyanın kuşatıldığı, teslim alındığı bir siyasal iklimde önemli bir mevzi olduğunu kaydederek dayanışmanın önemine vurgu yaptı, BirGün’ün abonelik kampanyasına omuz vererek dayanışmanın büyütülebileceğini kaydetti.

BirGün’ün her zaman yanlarında olduklarını kaydeden Korkmaz; BirGün'ün ötekilerin, ezilenlerin, emekçilerin, toplumsal muhalefetin sesi olduğunu söyledi. Umutlu dirençli olmanın önemine vurgu yapan Korkmaz, "Annem, Ahmet Atakan’ın annesi, Ethem’in annesi yılmadıysa, bizim de vazgeçme lüksümüz yok." dedi.

hatay-da-birgun-bulusmasi-milyonlarin-hakikate-ulasmasinin-yegane-mecrasi-457665-1.

"Umutsuzluk yok"

İrfan Değirmenci ise şöyle konuştu:

“BirGün çok önemli bir mecra, bize/bana kucak açtı. Bütün zorluklar içerisinde mücadeleyi sürdüren BirGün’e her zaman destek vermeliyiz. Başımız dara düşmeden BirGün’e destek çıkmalıyız. Emel anne vazgeçmiyorsa güzel günlerin geleceğinden biz de vazgeçmemeliyiz. Çocuklarımız, geleceğimiz için vazgeçmemeliyiz. Zor günlerden geçiyoruz evet ama umutluyuz. Bu günleri de dayanışmayla aşacağız."

hatay-da-birgun-bulusmasi-milyonlarin-hakikate-ulasmasinin-yegane-mecrasi-457666-1.

"Dayanışmayı daha da büyüyelim"

Yayın Kurulu Üyemiz İbrahim Varlı ise şunları söyledi:

“BirGün ve BirGün gibi az sayıdaki yayın organı, her geçen gün daha da otoriterleşen ülkede milyonların hakikate ulaşmasının yegâne mecrası. Bu mecraların büyütülmesi demek halkın gerçeklere ulaşması demek. Egemenlerin, gözlerimizin içine baka baka yalanlar söyledikleri, gerçekleri çarpıttıkları ve akıl almaz manipülasyonlar yaptıkları bir dönemde halkın gerçeklere ulaşmasının devam etmesi için BirGün gibi yayın organlarının güçlenerek yola devam etmesinin önemi ortada.

Bunun için de alternatif mecraların, yayın organlarının, kanalların desteklenmesi şart.

BirGün gibi “Patronsuz ama sahipsiz olmayan” bir gazetenin değeri son dönemlerde iyice katmerleşen baskı ve sansür koşullarında daha iyi anlaşılıyor. 15. Yaşını kutlayan BirGün, toplumsal muhalefetin ortak sesi. Bağımsız, emekten, eşitlikten, özgürlükten, kardeşlikten yana bir gazete... BirGün’e abone olarak bu kanalları büyütebiliriz. BirGün’ün, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da bağımsız, emekten, halktan yana korkusuz haberciliğinin sürmesi için aboneliğin önemi büyük. Bu nedenle teslim alınamayan, biat etmeyen BirGün’le dayanışmanın büyütülmesi gerekiyor.”