Hatay Valiliği, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş ve İçişleri Bakanı Süleyman soylu depremlerin yıkıma neden olduğu Hatay'da 'içme suyuna erişimde sorun' yaşandığına dair açıklama yaptı. Valilik, "Hijyen amacıyla şebeke suyunun kullanılmasında herhangi bir sorun bulunmamaktadır" açıklaması yaparken Savaş "Analiz sonuçları çıkana kadar şebeke sularının içme suyu olarak değil sadece kullanma suyu olarak kullanılmasını önemle belirtmek isterim" dedi.

Hatay'da 'içme suyuna erişim sorunu' hakkında yetkililerden açıklama

Kahramanmaraş merkezli depremlerin vurduğu ve en büyük yıkımın yaşandığı kentlerden biri olan Hatay'da, temiz içme suyuna erişimde sorun yaşandığına dair sosyal medyada 'temiz su yardımı' çağrısı yapıldı.

Hatay Valiliği, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, konuya ilişkin açıklama yaptı.

Hatay Valiliği tarafından yaılan açıklamada, Hatay genelinde deprem sebebi ile meydana gelen şebeke arızalarının giderildiği belirtilerek şunlara yer verildi:

"Hatay genelinde deprem sebebi ile meydana gelen şebeke arızaları ekiplerimizin yoğun çalışmaları sonucu giderilmiştir. Hijyen amacıyla şebeke suyunun kullanılmasında herhangi bir sorun bulunmamaktadır. İçme suyu olarak damacana ve şişe su kullanılması gerekmektedir. AFAD tarafından bölgeye içme suyu sevkiyatı sürekli olarak yapılmakta olup, yeterli su stokumuz mevcuttur. Sosyal Medyada bu konuda kara propaganda yapanlar hakkında gerekli cezai işlemler yapılmaktadır."

"SADECE KULLANMA SUYU OLARAK KULLANILSIN"

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, il genelindeki aktif su kaynaklarından numuneler alınarak analizler yapıldığının ve sosyal medya hesaplarından kamuoyuyla paylaşıldığını belirterek, "Analiz sonuçları çıkana kadar şebeke sularının içme suyu olarak değil sadece kullanma suyu olarak kullanılmasını önemle belirtmek isterim" dedi.

Savaş'ın açıklamasının devamı şöyle:

"Antakya, Hassa, İskenderun, Samandağ, Defne ve Kırıkhan ilçelerimizde ise enkazdan kaynaklı su verilemeyen bölgelere sokak çeşmeleri ve HATSU Genel Müdürlüğümüz ile paydaşlarımızın su tankerleriyle vatandaşlarımıza kullanma suyu ulaştırılmaktadır. Şu anda Hatay genelinde yaklaşık 600 kuyudan, Karaçay ve Yayladağı İçme Suyu Arıtma tesislerinden ve Harbiye, Beşikligöl, Hıdırbey, Akçay, Eğricek, Bükünsuyu, Pınarbaşı, Avcılar, Haymaseki su kaynaklarından içme suyu temini sağlanmaktadır. Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan nihai analiz sonuçları tamamlandıktan sonra sonuçlar yeniden kamuoyuyla paylaşılacaktır. Nihai sonuçlar çıkana kadar şebekelerden iletilen suların içme suyu olarak değil, sadece kullanma suyu olarak kullanılmasını önemle belirtmek isterim."

SOYLU, SOSYAL MEDYA KULLANICILARINI HEDEF ALDI

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ise, Hatay'da su sıkıntısı olduğuna ilişkin yapılan paylaşımları hedef alarak "Hatay'dayız. Dün akşamdan itibaren organize bir şekilde malum sosyal medya kullanıcıları, 'Su ihtiyacı var.' diyerek spekülasyon yapıyor. İlk günden itibaren stoklarımızda su bulunuyor ve her geçen gün artıyor" ifadelerini kullandı.

(AA)