Hatay'ın Altınözü ilçesinde, görev yaptığı okulda öğrencilere karşı ayrımcı ifadeler ve nefret söyleminde bulunduğu öne sürülen öğretmen açığa alındı. Öğretmen hakkında idari soruşturma başlatılırken, Eğitim sen Hatay Şubesi suç duyurusunda bulundu.

Hatay'da öğrencilere karşı ayrımcı ifadeler kullanan öğretmen açığa alındı

Eğitim Sen Hatay Şubesi, Hatay'ın Altınözü ilçesinde, görev yaptığı okulda öğrencilere karşı ayrımcı ifadeler ve nefret söyleminde bulunduğu öne sürülen öğretmenin açığa alındığını ve idari soruşturma başlatıldığını belirtti.

Eğitim Sen Hatay Şube Başkanı Özgür Tıraş'ın açıklamasında, "Eğitim Sen olarak süreçle ilgili İlçe M.E.M ve Okul Müdürlüğü'nü ziyaret edip, bilgi almıştık. Sürecin takipçisi olacağımızı ifade etmiştik" dedi.

"Farklılıkları, zenginlik olarak gören, bir arada yaşamı savunan bir sendikayız. Bu olayın toplum barışını ve bir arada yaşama kültürünü zedeleyecegini düşünüyoruz" diyen Tıraş, şunları söyledi:

"Din ve vicdan hürriyeti hem İnsan Hakları Sözleşmesi hem de Anayasa'da düzenlenmiştir. Din ve vicdan hürriyetini aşağılama eylemi suçtur. İdari soruşturma açılmış olmasına rağmen bugün ilgili Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunduk. Adli ve idari soruşturma sürecinde konunun takipçisi olacağız. Bu süreçte bizlere destek olan Hatay Barosu Yönetim Kurulu ve İnsan Hakları Komisyonu'na teşekkür ederiz."

hatay-da-ogrencilere-karsi-ayrimci-ifadeler-kullanan-ogretmen-aciga-alindi-983843-1.