Hatay'ın İskenderun ilçesi Fener Caddesi'nde patlama meydana geldi. Patlamaya ilişkin açıklama yapan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 2 kişinin etkisiz hale getirildiğini bildirdi.

Hatay'da patlama meydana geldi: Can kaybı yok

Hatay'ın İskenderun ilçe merkezinde patlama meydana geldi, olay yerine çok sayıda polis, itfaiye ve sağlık ekibi sevk edildi.

AA'da yer alan habere göre, Fener Caddesi'nde bir patlama meydana geldi. Olay yerine çok sayıda polis, itfaiye ve sağlık ekibi sevk edildi.

Edinilen bilgilere göre, İskenderun ilçesinde polis ekipleri alınan istihbari bilgiler üzerine bir otomobili takibe aldı. Otomobilde bulunan 2 kişi ile polis ekipleri arasında sıcak çatışma yaşandı.

Çatışma sırasında araçta patlama meydana gelirken, İskenderun İlçe Emniyet Müdür Yardımcısı hafif yaralandı.

Olayla ilgili detaylı inceleme başlatıldı.

Patlamanın ardından cadde, araç ve yaya trafiğine kapatıldı.

hatay-da-patlama-meydana-geldi-797522-1.

VALİ DOĞAN: CAN KAYBI YOK

Hatay Valisi Rahmi Doğan tarafından patlamayla ilgili yapılan yazılı açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Güvenlik birimlerimizin Payas kontrol noktasında şüphelendiği 2 teröristten biri takip sonucunda İskenderun da etkisiz hale getirilmiş ve bu esnada bir patlama meydana gelmiştir. Herhangi bir can kaybı bulunmamaktadır."

hatay-da-patlama-meydana-geldi-can-kaybi-yok-797556-1.

BAKAN SOYLU'DAN İLK AÇIKLAMA

İçişleri Bakanı Süeyman Soylu, sosyal medya hesabından patlamaya ilişkin ilk açıklamayı yaptı. Soylu, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "İkisi de elde. Hikayesini anlatacağız" ifadesini kullandı.

hatay-da-patlama-meydana-geldi-can-kaybi-yok-797547-1.

HATAY VALİLİĞİ'NDEN YENİ AÇIKLAMA: BİR TERÖRİST KENDİSİNİ PATLATTI, İKİNCİSİ ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

Hatay Valisi Rahmi Doğan patlamaya ilişkin yaptığı ikinci açıklamada, "Bugün İskenderun'a inen 2 terörist, Amanos dağlarında güvenliklerimizin sıkıştırılması sayesinde yaşanan bir olaydır. Araçtan inerken bir terörist imha edildi, kendisini patlattı. İkinci terörist etkisiz hale getirildi" dedi

Vali Doğan konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

"22 Ağustos'ta güvenlik birimlerimiz yapılan operasyonla 3 terörist etkisiz hale getirilmişti, 18 Ekim'de 4 terörist etkisiz hale getirildi. 19 Ekim tarihinde 1 terörist sağ, 1 terörist ölü olarak yakalamıştık. Sağ olarak yakalamış olarak yakalandığımız terörist HDP'li Demir Çelik'in oğlu Yoldaş Selim Çelik, bugün itibarıyla tutuklanmıştır.

4 kişilik grubun iki parti halinde birisi 28 Eylül diğeri 10 Ekim'de Münbiç'ten kalkarak Amanos dağına indiklerini tespit ettik. 19 Ekim tarihinde güvenlik güçlerimizin çalışması neticesinde 1 teröristi etkisiz hale getirdik diğerini yakaladık.

Bugün sabah saat 11.00 sularında teröristlerin bulunduğu noktalar hava kuvvetlerimiz tarafından vuruldu. Bugün İskenderun'a inen 2 terörist, Amanos dağlarında güvenliklerimizin sıkıştırılması sayesinde yaşanan bir olaydır. Araçtan inerken bir terörist imha edildi, kendisini patlattı. İkinci terörist etkisiz hale getirildi.

Bugün itibarıyla Amanos dağlarında PKK terör örgütü imha edilmiştir. Bunu gönül rahatlığı içerisinde söylemek istiyorum. Güvenlik birimlerinizi tebrik ediyorum, herhangi bir can kaybı olmadan neticeyi aldılar, birkaç yaralı var, bunların hayati tehlikesi bulunmamakta."

hatay-da-patlama-meydana-geldi-can-kaybi-yok-797552-1.

ERDOĞAN: MÜCADELEMİZİ SÜRDÜRECEĞİZ

Hatay'da meydana gelen patlamanın ardından sosyal medya hesabından açıklamada bulunan AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Hatay’da gerçekleştirdikleri başarılı terörle mücadele operasyonu nedeniyle kahraman güvenlik güçlerimizi tebrik ediyorum. Tüm Hataylı kardeşlerime geçmiş olsun temennilerimi iletiyorum" dedi.

Erdoğan, açıklamasının devamında şunları söyledi:

"Rabbim ülkemizi her türlü saldırıdan, felaketten, hain emellerden korusun. Türkiye artık bu tür saldırılarla dizayn edilebilen, yönlendirilen, meşgul edilen bir ülke değildir. Allah’ın izni, güvenlik güçlerimizin gayretiyle hem sınırlarımız içerisinde hem de sınırlarımızın ötesinde terörle ve destekçileriyle mücadelemizi sürdüreceğiz."