Hatay’da bulunan Mustafa Kemal Üniversitesi Araştırma Hastanesi ve Hatay Devlet Hastanesi’nde tedavi önceliğinin cihatçılara verildiği iddia edildi

Hatay’daki hastanelerde tedavi önceliği IŞİD’lilerde

ALİ ARSLAN DADÜK

IŞİD üyelerinin Türkiye’de tedavi edildiklerine yönelik iddialar hükümet yetkilileri tarafından yalanlansa da yeni iddialar gelmeye devam ediyor. Cihatçıları tedavi ettiği iddiasıyla sık sık gündeme gelen Hatay’daki Mustafa Kemal Üniversitesi Araştırma Hastanesi ve Hatay Devlet Hastanesi’nin bu kez de cihatçılara tedavi önceliği tanıdığı iddia edildi. Geçen çarşamba günü Samandağ ilçesinde trafik kazası geçiren ve ağır yaralanan K.E’nin yakını olan T.E., her iki hastanede yaşadıklarını ve tanık olduklarını BirGün’e anlattı: “Geçirdiği trafik kazası sonucu K.E. Mustafa Kemal Üniversitesi (MKÜ) Araştırma Araştırma Hastanesi’ne sevk edildi. Araştırma Hastanesi’ne ulaştığımızda bize yer olmadığını söylediler. Bunun üzerine Hatay Devlet Hastanesi’ne doğru hareket ettik. Ambulansta verilen anonsları da işitiyorduk. Bir anonsta ‘sınırda 3 yaralı var hemen oraya gelmelisiniz’ sözleri üzerine sinirlenen şoför elini direksiyona vurdu.

Devlet Hastanesi’ne ulaştığımızda bize yer olmadığını söylediler. Bizden 10 dakika sonra içeriye Arapça konuşan bir kişi girdi. Oradaki hemşireye ‘bunlara yer var da bize nasıl yer yok!’ dedik. Hemşire bize “emir büyük yerden’ diye cevap verdi. Kaza saat 09:00’da gerçekleşti. Biz gece saat 02:00’ye kadar kardeşimizi hastaneden hastaneye dolaştırdık. Çok kan kaybetti. Sonra Samandağ Özel Güneypark Hastanesi’ne dönmek zorunda kaldık ve saat:03:00’da kardeşimiz ameliyata alındı.”

2014’te bir komutan tedavi edilmişti
2014 yılında IŞİD komutanı Mazen Ebu Muhammed olduğu iddia edilen kişinin Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi’nde tedavi edildiği iddia edilmiş, fotoğrafın bu hastanede çekildiği; ancak kayıtlarda bu ismin yer almadığı ortaya çıkmıştı.