Hatay’da Defne Belediye Başkanı İbrahim Güzel, Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerin ardından ilçeye AFAD ekiplerinin henüz müdahale etmediğini ve arama-kurtarma çalışmalarının gerçekleştirilemediğini söyleyerek “Bir tek belediyelerden yardım alabildik. Kıyafet konusunda sorunumuz kalmadı ama acil olarak suya ihtiyacımız var. Hiç suyumuz kalmadı” dedi.

Hatay Defne’de hala arama kurtarma yok: Hiç suyumuz kalmadı, acil su lazım
Fotoğraf: AA

Hüseyin ŞİMŞEK

Hatay Defne Belediye Başkanı İbrahim Güzel, BirGün’e yaptığı açıklamada ilçeye AFAD ekiplerinin henüz müdahale etmediğini ve arama-kurtarma çalışmalarının gerçekleştirilemediğini söyledi. Hiç sularının kalmadığını bildiren Güzel, “Acil olarak suya ihtiyacımız var” dedi.

Defne Belediye Başkanı İbrahim Güzel, devlet görevlilerinin henüz ilçeye ulaşmadığını ve mağdurların enkaz altında kurtarılmayı beklediğini söyledi. Yaklaşık üç gündür çaresiz durumda kaldıklarını bildiren Güzel, şunları anlattı:

“Göçük altında kalanları kurtaramıyoruz. Sağ kurtulanlar da perişan durumdalar. Sıfır diye tabir ettiğimiz binalarda bile göçükler ve yarıklar oluştu. Kimse evine giremiyor. Bir tek belediyelerden yardım alabildik. Kıyafet konusunda sorunumuz kalmadı ama acil olarak suya ihtiyacımız var. Hiç suyumuz kalmadı. Su ile birlikte yiyeceğimiz de yok. Barınacak yerimiz yok. Battaniye, elektriğe ihtiyaç duymayan mini ısıtıcılar, çocuklar için kıyafetler ve mamalara ihtiyacımız var. Sesimizi sadece belediyeler duydu. Artık herkesin duyması gerekiyor. Soğukta üşüyerek sevdiklerimizi kurtarmaya gelmelerini bekliyoruz.”