160 bin nüfusuyla Hatay’ın en büyük üçüncü ilçesi olan Defne’ye devlet hastanesi kurulmasını talep eden Hatay Tabip Odası, “Kısa zamanda topladığımız 10 bin kadar imzayı Sağlık Bakanlığı’na iletilmesi talebiyle Hatay Valiliği’ne veriyoruz” açıklamasında bulundu. Defne, 2017'deki Anayasa Değişikliği Referandumu'nda en fazla 'Hayır' oyunun çıktığı ilçe olmuştu.

Hatay Tabip Odası: Defne’ye devlet hastanesi istiyoruz

Hatay Tabip Odası, Defne ilçesine devlet hastanesi kurulmasını talep etti.

Oda tarafından yapılan basın açıklamasında, Türkiye’de 20 bin nüfuslu ilçelerde dahi devlet hastanesinin bulunduğu ancak 160 bin nüfusuyla Hatay’ın en büyük üçüncü ilçesi olan Defne’de hastane olmadığı belirtildi.

Defne halkının ikinci basamak sağlık hizmetlerine erişimde zorluklar yaşadığının aktarıldığı açıklamada, ilçeye hastane yapılması hedefiyle toplanan 10 bin imzanın Sağlık Bakanlığı’na iletilmesi için Hatay Valiliği’ne verileceği kaydedildi.

Hatay Tabip Odası’nın açıklaması şu şekilde:

“Defne 160 bin nüfusu ile Hatay ilinin üçüncü büyük ilçesidir. İlçede yaşayan vatandaşların en yakın hastaneye gidebilmek için kilometrelerce yol kat etmesi gerekmektedir. Bu acil vakalar için kimi zaman geç kalınan bir müdahaleye, kimi zaman da hastaların kaybına sebep olmaktadır. Vatandaşlar mevcut hastanelere ulaşmakta zorluk çekmekte, gittiklerinde ise yapılan tetkiklerin sonucu için saatlerce o hastanede beklemek zorunda kalmaktadır.

Defne halkı ikinci basamak sağlık hizmetlerine erişimde zorluklar yaşamaktadır. Ülkemizde 20 bin nüfuslu çeşitli ilçelerde devlet hastanesi var iken Defne ilçesinde bulunmaması büyük bir eksikliktir. Konu ile ilgili çeşitli girişimler yapılmış, fakat yazılı somut bir adım atılmamıştır. İlçede yaşayan vatandaşların sağlık hakkı ve yaşam hakkı için ulaşılabilir bir yerde devlet hastanesi yapılmasını talep ediyoruz.

Defne’ye Devlet Hastanesi yapılması ile ilgili yaptığımız imza kampanyasında vatandaşlar hastaneye ulaşmada yaşadıkları zorlukları dile getirdiler. Kısa zamanda topladığımız 10 bin kadar imzayı Sağlık Bakanlığı’na iletilmesi talebiyle Hatay Valiliği’ne veriyoruz. Yetkililerden Defne’ye Devlet Hastanesi yapılması hususunda gerekli somut adımların atılmasını ve konu hakkında kamuoyunun bilgilendirilmesini istiyoruz.”

REFERANDUMDA HAYIR REKORU

Hatay’ın Defne ilçesi, 2017 yılındaki Anayasa Değişikliği Referandumu'nda yüzde 93,5 ile en çok ‘Hayır’ oranının çıktığı ilçe olmuştu. İlçede 5 bin 761 ‘Evet’e karşılık, 82 bin 826 ‘Hayır’ oyu çıkmıştı.

2019 yerel seçimlerinde ise CHP yüzde 68 ile Defne'de ilk parti olurken, yüzde 24 oy alan DSP’nin ardından AKP yalnızca yüzde 6’lık oy oranıyla üçüncü parti olabilmişti.