Halkların Demokratik Partisi Milletvekili Garo Paylan, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında Hatay Valisi’nin AKP’den Milletvekili aday adayı olmak için istifa etmesine yönelik “Cumhurbaşkanı onu seçilebilir bir yerde gösterecek, milletvekili olacak ve hesap vermekten mi kurtulacak?” sorusunu yöneltti.

Hatay Valisi’nin istifasına HDP’li Paylan’dan 'dokunulmazlık zırhı' sorusu

HDP Diyarbakır Milletvekili Garo Paylan TBMM’de düzenlediği basın toplantısında Hatay Valisi’nin AKP’den Milletvekili aday adaylığı için istifa etmesine dair konuştu.

Paylan, 14 Mayıs’ta yapılacak olan seçimlerin ardından hesap verme döneminin başlayacağının altınızı çizerek “Sayın Cumhurbaşkanı, depremde ihmali olanları, sorumluluğu olanları milletvekili yaparak acaba bir dokunulmak zırhına mı büründürmeye çalışıyor?” diye sordu

Paylan, Hatay Valisi’nin AKP’den milletvekili aday adayı olmak için istifa etmesiyle ilgili bir soru üzerine de şunları kaydetti:

“Vatandaşı enkaz altında bıraktığı için istifa etmeyen, vatandaşı ekmeksiz, aç, susuz bıraktığı için istifa etmeyen, vatandaşı çadırsız, sobasız bıraktığı için istifa etmeyen Hatay Valisi’nin milletvekili adayı olmak için istifa etmesi kamu vicdanını bir kez daha yaralamıştır ve bu kabul edilemez”

“YENİ DÖNEMDE DEPREMDE SORUMLULUĞU OLANLAR HESAP VERMESİ EN ÖNEMLİ BAŞLIKLARDAN BİRİ”

“Hatay Valisi kendi desteğiyle mi milletvekili olacak, yoksa Cumhurbaşkanı onu seçilebilir bir yerde gösterecek, milletvekili olacak ve hesap vermekten mi kurtulacak?” diye soran Paylan şöyle konuştu:

“Hatay Valisi, bu çerçevede milletvekili olarak dokunulmazlık zırhına mı kavuşacak? Çünkü seçimden sonra bir hesap verme dönemi başlayacak. Bu hesap vermede de depremde ihmali olanların, depremde sorumluluğu olanların hesap vermesi de en ön başlıklardan birisi olacak. Sayın Cumhurbaşkanı, depremde ihmali olanları, sorumluluğu olanları milletvekili yaparak acaba bir dokunulmak zırhına mı büründürmeye çalışıyor? Bu kabul edilemez ve kamu vicdanını yaralamaktadır.”

“SÜLEYMAN SOYLU HANGİ YÜZLE OY İSTEYECEK”

Paylan ayrıca İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’ın milletvekili olacağına dair haberler hakkında “Süleyman Soylu, deprem bölgesine gidip; Maraş’a, Adıyaman’a, Hatay’a gidip ne diyecek? Hangi yüzle oy isteyecek? Süleyman Soylu da bu deprem süresince sorumlu bakanlardan biridir. Hem görevini ihmal etmiştir hem de görevini yerine getirememiştir ve istifa etmemiştir. Daha geçen gün, yurttaşlarımıza kahvaltı veremediğini itiraf etmiştir. Çay, şeker istemiştir; terlik, eşofman istemiştir. Ülkemizi bu kadar aciz duruma düşüren bir bakanın da şimdi milletvekili yapılması kabul edilemez.” yorumunu yaptı.

(ANKA)