Hava soğuk, futbol sıcak

Sivas'ta kritik dönemeç... Bir tarafta ligin ilk yarısının lideri, diğer köşede memleketin yıllardır ne yaptığını en iyi bilen ekiplerinden biri. Nefesler tutulmuş, eksi 10 derecede Halis Özkahya'nın ilk düdüğü bekleniyor. Buz gibi hava tribünleri vurmuş durumdayken, futbol meftunlarının tabii en büyük temennisi oyunun koşullardan etkilenmemesi... Zor dostum zor!

Oynadığı son iki lig maçında ancak bir puan çıkarabilen ev sahibinde Kone, Emre Kılınç, Erdoğan ve Marcelo'nun olmadığı düşünülünce, Rıza Çalımbay'ın başı ağrıyor olsa gerek. Olası bir mağlubiyette Yiğidoların zirve yarışından kopacağını düşünen çok!

Kazanırsa liderliğe yükselecek deplasman ekibinde Mehmet Topal ile Robinho yok. Okan Buruk'un talebeleri iki hafta önce Kadıköy'de gördüğü kâbustan sonra çıkışlarına devam etmek istiyor. Başarılı hocanın bu hava ve saha koşullarında yine çift forvetle başlaması dikkat çekiyor. Crivelli olmasa da Demba Ba'nın donmuş çimlerde kaybolup kaybolmayacağı merak ediliyor.

Dengeli başlayan karşılaşmada takımlar hem birbirleriyle hem de şartlarla mücadele ediyordu. Ülkenin en güven veren kalecilerinden Mert'in ellerinden kayan topun günün özeti gibiydi. Başakşehir savunması zamanında müdahale etmese, tabela değişebilirdi. 32'de top önünde biten Visca vurmakta geç kalıyordu. Buzla kaplı zeminde adeta "atan galip" oynanıyordu. Alttan ısıtma da sanki yetersiz kalıyordu.

İkinci devrede sıcaklık daha da düşerken, oyun ısınıyordu. Sivasspor rakip kalede daha çok gözükürken, Başakşehir kontra peşinde gibiydi. 61'de Mert Hakan'ın şutu direkte patlıyordu.

66'de deplasman ekibi öndeydi. İrfan'ın akıllı pasına Visca vurmuş, savunmadan seken topu Demba Ba tamamlamıştı. Sonradan oyuna giren Yasin’in sağ kanattan sürüklediği akınlarla ev sahibi tehlikeli geliyordu. 80’den oyuna dahil olan Papp, ayağının tozuyla yine sağdan kesiyor; kafayı yapıştıran Yatabare skoru eşitliyordu. Kalan dakikalarda Yiğidolar yüklense de başka gol olmuyor; taraflar yenişemiyordu.

Bu sonuçla maç fazlasıyla liderliğini sürdüren Sivasspor, haftaya takipçisi Trabzonspor’la kozlarını paylaşacak. Geriye düştükten sonra çabaları takdire şayandı. Başakşehir cephesinde de gözler şimdiden Beşiktaş mücadelesine çevrilmiş durumda olsa gerek. Bu dondurucu soğukta, bu saha koşullarında içimizi ısıtan bir performans sergileyen iki ekibi de ayakta alkışlamalı!