CHP Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, İstanbul Yeni Havalimanı Raylı Sistem Danışmanlık İşi Şartnamesi'ne ilişkin paylaştığı belge ile, AKP'li bürokratlara lüks araçlar verildiğini, değerinin de en az 2 milyon TL olduğunu yazdı.

Havalimanının raylı sistem danışmanlık işini yapan AKP'li bürokratlara 2 milyon TL'lik lüks araç!
Fotoğraf: AA

CHP Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, sosyal medya hesabı üzerinden İstanbul Yeni Havalimanı Raylı Sistem Danışmanlık İşi Şartnamesi'ne ilişkin bir belge paylaştı. Şartnamede yer alan bir maddeye dikkat çeken Yavuzyılmaz, AKP'li bürokratlara lüks araç verildiğini, araçların değerinin en az 2 milyon TL olduğunu belirtti.

Yavuzyılmaz Twitter'dan yaptığı paylaşımda, şunları kaydetti:

"İstanbul Yeni Havalimanı Raylı Sistem Danışmanlık İşi Şartnamesi'ne göre, AK Partili bürokratların altına çekilen lüks araçların özellikleri 4X4 arazi aracı, 2.0 cc üzeri, yeni model, en üst donanıma sahip VW Tiguan, Audi Q3, KİA Sportage! Tanesi en az 2 milyon TL!"

Yavuzyılmaz'ın paylaştığı şartnamede ise şu ifadeler yer alıyor:

“Danışman, idare yetkililerinin işlerini takip etmesi, şantiye ve iş yeri denetlemelerinde kullanılması için bütün masrafları kendisine ait olmak üzere sürücüleri dahil 12 adet binek araç (modeli itibariyle yeni, 2.0 cc üzeri en az C segmentinde sınıfının en üst donanımına sahip VW Jetta, Audi A3 veya eşdeğeri) ile sürücüleri harı. 6 adet 4x4 arazi aracı (modeli itibariyle yeni, 2.0 cc üzeri en az SUV orta sınıfının en üstü donanımına sahip VW Tiguan, KİA Sportage, Audi Q3 veya eşdeğeri) temin edecektir.

Şehir içi kullanımına uygun araçlar idarenin talep tarihini izleyen 30 gün içerisinde teslim edilecek ve iş sonuna kadar idarenin kullanımına tahsis edilecektir.”

havalimaninin-rayli-sistem-danismanlik-isini-yapan-akp-li-burokratlara-2-milyon-tl-lik-luks-arac-1032211-1.