Türk Hava Yolları (THY), Pegasus Hava Yolları ve SunExpress Hava Yolları, Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde meydana gelen 7,7 büyüklüğündeki deprem nedeniyle etkilenen uçuşları olanlara ücretsiz bilet değişikliği ve iptal hakkı sunacaklarını duyurdu. Öte yandan, THY yardım ekiplerinin bölgeye en hızlı şekilde transferi için ek seferler hazırlandığını bildirdi.

Havayolu şirketlerinden 'ücretsiz iptal ve değişiklik' duyurusu

HABER MERKEZİ

Türk Hava Yolları (THY) ve SunExpress Hava Yolları, merkez üssü Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesi olan ve 10 ili etkileyen 7,7 büyüklüğündeki depreme ilişkin yolcularına duyuruda bulundu.

THY, depremin ardından yardım ekiplerinin bölgeye en hızlı şekilde transferi için ek seferler hazırlandığını bildirdi. THY Basın Müşaviri Yahya Üstün, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, yardım ekiplerinin bölgeye en hızlı şekilde transferi ve sevdikleriyle buluşmak isteyen yurttaşlar için ek seferler hazırladıklarını belirtti. Üstün, "Depremden etkilenen bölgelere uçuşları olan misafirlerimiz için ücretsiz iptal/değişiklik hakkı tanıyoruz." ifadelerini kullandı.

THY ise kargo uçaklarıyla bugün Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan 2, İzmir Adnan Menderes Havalimanı’ndan 1, İstanbul Havalimanı’ndan yapılan bu uçuşlarda kargolar, ücretsiz olarak taşınacağını bildirdi.

SunExpress’in sosyal medya hesabından yapılan duyuruda ise, "SunExpress olarak, arama kurtarma ve sağlık ekiplerini mümkün olan en kısa sürede deprem bölgesine ulaştırmak için özel uçuşlar planladık. Ayrıca, Türkiye'de yurt içi uçuş gerçekleştirdiğimiz tüm destinasyonlarımızdan bölgeye gönderilecek yardımları ücretsiz olarak taşıyacağız.” ifadelerine yer verildi.

Pegasus Hava Yolları ise Kahramanmaraş ve etkilenen çevre iller için seyahat planlarında değişiklik olan yolculara ücretsiz olarak biletlerinde değişiklik, açığa alma ve iptal hakkı sunulacağını, buna ek olarak yolcuların bölgeye ve bölgeden ulaşımlarını sağlamak için ilave seferler planlandığını bildirdi.