Ankara 1. Sulh Ceza Hakimliği kararıyla, sokak köpeklerini yaşadıkları yerleri harita üzerinden işaretleyerek hedef gösteren Havrita isimli siteye ve sosyal medya hesaplarına erişim engeli getirildi.

'Havrita' uygulamasına erişim engeli getirildi
Fotoğraf: İHA

Pati Koruyucuları Hayvanları Koruma Derneği (PAWGUARD) avukatı Muhammed Yusuf Damnalı, 'Havrita' sitesi ve sosyal medya hesaplarından kişilik haklarına saldırı mahiyetinde ifade ve görüntüler kullanıldığı gerekçesiyle siteye ve sosyal medya hesaplarına erişim engeli getirilmesini talep etti.

Ankara 1. Sulh Ceza Hakimliği'nin 22 Ağustos tarih ve 2022/10058 sayılı kararıyla, sokak köpeklerinin harita üzerinde yerini işaretleyerek hedef gösteren internet uygulaması 'Havrita Başıboş Köpek Haritası'na erişim engeli getirildi.

Öte yandan 'Havrita' uygulamasının ardından birçok il ve ilçede çok sayıda köpeğin toplu şekilde zehirlendiği haberleri gündeme gelmişti. Uygulamanın sözcüsü Avukat Devrim Koçak, uygulamaya yeni girişlerin durdurulduğunu açıklayarak uygulamanın 'iyi niyetle' kurulduğunu öne sürmüştü. Koçak, "Garip iftiralar ortaya çıkınca arkadaşımız bir ara verme kararı aldı. Art niyetli kişilerin gidip hem işaretleme yapıp, sonra da orada canice katliam yapabileceklerini düşündüğümüz için kısa bir ara verdik" ifadelerini kullanmıştı.