Sarıhan’ın Afrin açıklamaları, Hükümete yakın medya kuruluşları tarafından adeta bir “karalama kampanyası”na dönüştürüldü

Havuz'dan Sarıhan'a iftira kampanyası

BirGün / Ankara

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ankara Milletvekili Şenal Sarıhan’ın Kadın Kolları Kongresi’nde yaptığı konuşma, Hükümete yakın olduğu bilinen “havuz medyası” tarafından çarpıtılarak iftira kampanyasına dönüştürüldü.

CHP’li Sarıhan, Kadın Kolları Kongresinde yaptığı konuşmasında ilk olarak 15 Temmuz darbe girişiminin ardından ilan edilen OHAL’e değindi. Ankara Yüksel Caddesi’nde bulunan İnsan Hakları Anıtı’nın “gözaltında” oluşuna değinen Sarıhan, “Bugün kurultay OHAL şartlarında toplanıyor. OHAL bir ülke için bir halk için esaret demektir. Ankara’ya geldiniz, Türkiye’nin OHAL koşullarında ne durumda olduğunu anlamak için bir kadını ziyaret edin. O kadın kim biliyor musunuz? Ankara’nın göbeğinde Kızılay’da elinde bir kitapla dondurulmuş bir heykel. İnsan hakları anıtı. Tekrar tarif ediyorum gidin ve o anıtı görün. O zaman gözyaşlarınızı tutamayacaksınız” dedi.

Ardından Afrin operasyonunda yaşamını yitiren askerlere değinen Sarıhan, “Çocuklarımızın gerçek olmayan iddialarla bir bir şehit edildiği bir ortamda analar olarak, kız kardeşler olarak, eşler olarak susmaya devam ediyorsak oradan çıkış yoktur” dedi.

Yalan manşetler

Sarıhan’ın Afrin açıklamaları, Hükümete yakın medya kuruluşları tarafından adeta bir “karalama kampanyası”na dönüştürüldü. A Haber, Güneş Gazetesi, Beyaz Gazete, Türkiye Gazetesi ve Star Gazetesi, Sarıhan’ın açıklamalarından bazı kısımları silerek bir “yalan habercilik” örneğine imza attı.

Karşı açıklama

Askerler için yaptığı açıklamaları YGP’liler için yapılmış gösterilen Sarıhan’dan karalama kampanyalarına yönelik yeni bir açıklama geldi. “İftira ve karalama kampanyalarınız bizi susturamayacak” diyen Sarıhan, karalama kampanyasına yönelik şu ifadeleri kullandı:

“Canlı yayın yapılan ve Facebook sayfamda tamamını bulacağınız konuşmamda; özellikle OHAL’in kaldırılması gerekliliğini vurgulayarak “Gazeteci ve yazarların düşüncelerinden dolayı cezaevinde olduğunu, sıradan vatandaşların sadece attığı tweetler nedeniyle gözaltına alındığını, derneklerin kapatıldığını, hak savunucularının tutuklandığını, kadınların öldürüldüğünü, çocukların tecavüze uğradığını” ifade ettim. “Kitap okuyan bir kadının simgelediği İnsan Hakları Anıtı’nın dahi gözaltında olmasının” OHAL’in yarattığı tahribatı görmemiz açısından ne denli önemli olduğunu söyledim. Çocuklarımızın bir bir şehit edilmesinin bu vahim tabloyu daha da ağırlaştırdığını vurguladım ve “Biz kadınlar ve analar olarak susmayacağız. Çünkü biz memleketimize sevdalı kadınlarız” dedim. Yukarıda da görüldüğü ve konuşmamın tümünde izlenebileceği gibi YPG- PYD’den tek bir sözcükle dahi bahsetmemişken söz konusu haberlerde onları 'şehit' diye nitelendirdiğim iddia edilmektedir. Oysa “şehit” diye andığım kendi çocuklarımızdır. Yeni kadın başkanımızı seçtiğimiz Kurultayda yaptığım konuşmanın içeriğinde yer almayan ifadelerin söz konusu haberlerde “fütursuzca” yer alması, gazetecilik meslek etiği ile bağdaşmadığı gibi açık bir iftiradır. Gerçek dışı haber yaparak suç işliyorsunuz.

İftiralarınız ve aba altından gösterdiğiniz sopalarınız bizi susturamayacak. Gerçeği dile getirmeye, demokratik ve huzur içinde bir memleket için mücadeleye devam edeceğiz.”

Sarıhan hakkında havuz medyasının yaptığı bazı yalan haberler şöyle:

havuz-dan-sarihan-a-iftira-kampanyasi-431354-1.havuz-dan-sarihan-a-iftira-kampanyasi-431355-1.havuz-dan-sarihan-a-iftira-kampanyasi-431356-1.