“Havuz medyasını” kapatarak Mersin Kültür Parkı'nda sohbet eden 40 kişiye Kabahatlar Kanunu’ndan para cezası kesildi

Havuz medyasını kapatıp parkta buluşanlara para cezası

BirGün/ Mersin

Birleşik Haziran Hareketi’nin (HAZİRAN) "Havuz Medyası Yalan Makinası! KAPATıyoruz!” kampanyası kapsamında Mersin’de Kültür Parkı'nda buluşarak çay içip sohbet eden 40 kişiye Kabahatlar Kanunu’ndan kişi başı 259 TL para cezası kesildi.

Havuz medyasını protesto ederek Barış Meydanı'nda bulunan Kültür Parkı'nda bir araya gelen kitleye 25-29 Mayıs tarihlerinde etkinlik sebebi ile ceza uygulandı. CHP ve HDP Milletvekilleri adayları ile biraraya gelerek 24 haziran seçimlerine ilişkin sohbet edip çay içen 40 kişiye Kabahatlar Kanunu’ndan kişi başı 259 TL para cezası kesildi. Cezanın dayanağı ise etkinliğin izinsiz olmasına dayandırıldı.

Cezaya itiraz eden Özgürlük ve Dayanışma Partisi (ÖDP) Başkanlar İl Yönetim Meclisi Üyesi Gürkan Dağdeviren, şunları söyledi:

“25 Mayıs’ta yapılan etkinlik sırasında, polis ‘Valiliğe dilekçe vermeniz gerekir’ dedi. Polisin bu iddiası üzerine ben de ‘Biz şu anda pakta oturduk çay içiyoruz, sohbet ediyoruz’ dedim. Parkta oturup çay içmek için dilekçe vermeyi Anayasaya, kendi onuruma yediremeyeceğimi söyledim. Biz geçmişte birçok etkinlik için Valiliğe dilekçe ile başvurduk. Yine başvururuz. Ama böyle bir etkinlik için de dilekçe yazılmaz’.”

Mersin Tabip Odası Başkanı Mehmet Antmen ise, “Arkadaşlar orada çay içip, sohbet ediyorlardı. Kısa bir konuşma yaptım. Daha sonra müzik dinletisi oldu ve sohbetlere devam ettik. Daha sonra bu cezayı aldığımı öğrendim. Ben bu etkinliğin olduğu yerde herhangi bir güvenlik görevlisi tarafından bunun bir suç olduğuna dair en ufak bir uyarı almadım. Hatta etrafta herhangi bir güvenlik görevlisi bile görmedim. Ama bu cezayı emre itaatsizlikten aldım. Ben bu cezanın iktidarın korkusundan kaynaklı olduğunu düşünüyorum” diye konuştu.