Sağlık Bakanlığı'nın koronavirüs salgını nedeniyle geliştirdiği Hayat Eve Sığar uygulamasına 'İhbarda Bulun' özelliği eklendi.

Hayat Eve Sığar uygulamasına ‘ihbar’ özelliği eklendi

Sağlık Bakanlığı’nın koronavirüs salgını ardından geliştirdiği Hayat Eve Sığar uygulamasına ‘İhbarda bulun’ özelliği eklendi.

Hayat Eve Sığar Mobil Uygulaması koronavirüsün ülkemizde görülmeye başladığı zamanlarda T.C. Sağlık Bakanlığı tarafından vatandaşları Yeni Koronavirüsü (Covid-19) konusunda bilgilendirmek, yönlendirmek ve virüsün yayılmasını önlemek amacıyla geliştirilmişti. Bu uygulamaya zaman zaman yeni özellikler de eklendi. Seyahat etmek için HES kodu uygulaması getirilmişti. Şimdi uygulamaya 'İhbarda Bulun' özelliği eklendi.

YENİ ÖZELLİK NE İŞE YARIYOR?

'İhbarda Bulun' adı verilen yeni özellik sayesinde vatandaşlar, karşılaştıkları kural ihlallerini doğrudan cep telefonlarından bildirebilecekler

İhbarda bulunmak için HES uygulamasını açtıktan sonra 'Ana Ekran' kısmında yer alan 'İhbarda Bulun' seçeneğine tıklamak gerekiyor gerekiyor. 'Başlık / İşletme Adı' kısmını doldurup gerekli açıklama ve adresi yazdıktan sonra çektiğiniz fotoğraflarla birlikte ihbarda bulunabilirsiniz.

Hayat Eve Sığar uygulaması, Play Store ve App Store üzerinden cep telefonlarına ücretsiz indiriliyor.

hayat-eve-sigar-uygulamasina-ihbar-ozelligi-772663-1.