24. haftanın açılışını tehlike bölgesindeki iki takım yaptı. Mersin İdmanyurdu zor da olsa Sivasspor’u mağlup ederek hem Kayseri ile puan farkını üçe indirdi hem de ikili averajda rakibine üstünlük kurdu. Oyun kalitesi olarak Mesut Bakkal döneminde oynadığı diğer 3 maçın gerisinde kalan Sivas, cezası sebebiyle oynamayan sağ beki Cicinho’nun eksikliğini hücumda hissetti.
Ligin en az gol atan takımı Kayserispor’un gol sorununa yeni transfer William da çözüm olamadı. Tolunay Kafkas’ın istifasının ardından çıktığı ilk maçta evinde Gençlerbirliği’ne yenilen Kayseri’nin tehlike bölgesiyle arasındaki mesafe tek galibiyete indi. İkinci yarının en başarılı takımı kuşkusuz, Gençlerbirliği. İbrahim Üzülmez, ligin dibinden devraldığı takımın başında çıktığı 7. maçında 6. galibiyetini aldı. İlk 17 haftada sadece 13 puan toplayan başkent temsilcisi son 7 maçta topladığı 18 puanla 10. sıraya kadar yükseldi.

Bursa cimri galibiyetlere devam ediyor. Son 3 haftada gol yemedi, sadece 2 gol atarak 7 puan topladı. Antalya ve Kasımpaşa maçlarını da kayıpsız geçerlerse Avrupa hedefi yeniden gündeme gelebilir. Rize topa daha fazla hakim olan, daha çok pozisyona giren taraf olmasına rağmen kaleci Harun’u geçmeyi başaramadı. Geçen haftaki galibiyetle düşme hattından uzakta gibi görünseler de 3 puanlık sistemde hâlâ rahatlamış sayılmazlar.
Hakem İlker Meral’in sakatlanarak yerini ilave yardımcı Caner Ak’a bıraktığı karşılaşmada Osmanlı evinde bir puanı 86. dakikada Rusescu’nun golüyle kurtararak yenilmezlik serisini 6 maça çıkarttı. Son iki haftaki oyun kalitesinin gerisinde kalan Gaziantep’e puan kazandıran, Orkan’ın serbest atıştan bulduğu gol ve Karcemarskas’ın direnciydi.
Kasımpaşa oyuna 56. dakikada giren Hakan Arslan’ın attığı gollerle Antalya’yı 2-1 yenerek Avrupa umutlarını korudu. Oyun kalitesi hâlâ ilk yarının gerisinde olsa da takıma geri dönen sakatların form tutmasıyla oyun kaliteleri de artacaktır. 10 kişi kalana kadar istediği oyunu sahaya yansıtan Antalyaspor, Inkoom’un gördüğü iki gereksiz sarı kart sebebiyle haftayı puansız kapattı. Danilo Campos’un da maç bittikten sonra kırmızı kart görmesiyle Akdeniz temsilcisi gelecek hafta sahaya bu iki oyuncudan yoksun çıkacak.

Haftanın en gollü karşılaşması Arena’da oynandı. Başakşehir ilk yarıyı 2-0 önde kapattığı karşılaşmada üstünlüğünü koruyabilse 3.lük yolunda rakibini devre dışı bırakabilirdi. İkinci yarı taraftarların yoğun tepkisine sezonun en etkili oyunuyla cevap veren Galatasaray, tepkileri azaltamasa da aldığı puanla Avrupa hedefine tutunmayı başardı. Yönetimin beceriksiz, futbolcuların ise ruhsuz olduğunu düşünen tribünler için sezon çoktan bitmiş gözüküyor.

Fenerbahçe Süper Lig’in organize ekiplerinden Akhisar’ı deplasmanda 3-0 mağlup edip gol yemeden bitirdiği maç sayısını 12’ye yükseltti. Kadıköy temsilcisi Pereira’nın eleştirilen rotasyon uygulamasının da meyvesini topluyor. Sezonun rotasyon oyuncularının belirleyici olduğu zamanlarına gelinirken, Portekizli teknik adam kadrosundaki her oyuncuyu hazır halde tutmayı başarmış gözüküyor. Akhisar karşılaşmanın başlarında sahada istediğini yapan taraftı. Ancak Şener’in imkânsız golüne cevap veremediler.
Konyaspor, Trabzonspor’u da mağlup ederek üçüncülük yarışında bir adım öne geçti. Trabzon maçlarını boş geçmeyen Traore, Bordo Mavili takıma karşı 6. maçında 6. golünü attı. Aykut Kocaman yönetiminde, modern stadında, dolu tribünler önünde iyi futbol oynayan Konya, Anadolu takımları için ne kadar iyi bir örnekse, Trabzonspor da o kadar kötü... Futbolumuzun genel sorunu başarısızlığı başkasına addetmek. Evet, Galatasaray maçının hakemi çok kötü bir performans sergiledi ancak camia olarak sadece hakem hatalarını konuşur hale gelince oyuncuların yaptığı hatalar görünmez oluyor.
Haftanın kapanış karşılaşmasında Beşiktaş, Eskişehir engelini beklenenden rahat geçti. Siyah-beyazlılar, Fenerbahçe mağlubiyetinin ardından örselenen özgüvenlerini onardılar. Eskişehir’in deplasmanda Beşiktaş’tan puan alması sürpriz olurdu ancak bu kadar kolay teslim olması da beklenmiyordu. Eskişehir’in kaderini art arda oynayacağı Akhisar ve Kayseri maçları çizecek.

Haftanın Golü: Şener Özbayraklı & Edin Visca(2.gol)
Haftanın Takımı: Gençlerbirliği
Haftanın Oyuncusu: Şener Özbayraklı
Haftanın Teknik Direktörü: Aykut Kocaman