Hayat pahalılığı her geçen gün artıyor: Atılan altı sıfırın ikisi geri geldi

BirGün/EGE

Artan enflasyon ve ekonomik krizle beraber hayat pahalılığı her geçen gün daha fazla artıyor. Yurttaşlar artık evlerine temel gıda maddelerini almakta bile zorlanır halde geldi. Bir adet domatesin fiyatı 8 TL, 1 adet marulun fiyatı ise 25 TL’ye kadar çıktı.

CHP Uşak Milletvekili Özkan Yalım da AKP’nin 2004 yılında paradan attığı altı sıfırın teker teker geri geldiğini söyledi. Şimdilik bu sıfırların ikisinin geri geldiğini belirten Yalım, “Marul, paradan altı sıfır atıldıktan sonra 2004 yılı ocak ayında kışın en fazla 0,10 TL’ye yani 10 kuruşa satılıyordu. Bugün marketlerde ve pazarda marulun fiyatı 25 TL oldu” dedi. Yalım şunları söyledi: “O dönemde zor bir yöntem olan toprak seralarda yetişiyordu.

Şimdi ise çoğu yerde daha kolay ve maliyeti düşük olan topraksız tarım yöntemiyle yetiştiriliyor. Bir marulun fiyatı o günden bu güne 250 kat artmış durumda. Ürünlerin fiyatına iki sıfır gelmiş, üstüne bir de fiyatlar 2,5 kat daha zamlanmış demek oluyor. Zaten bu pahalılıkta kimse doğru dürüst bir şeyler alıp yiyemiyor. Bu gerçek enflasyon oranlarına göre mutfaktaki ve cüzdanlardaki yangını söndürmek için emeklilere, kamu çalışanlarına ocak ayından bu yana yaşadıkları kayıplar göz önüne alınarak derhal ek zam yapılmalıdır.”