Her yıl sabırsızlıkla beklenen Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı, okurları 37’nci kez 9 gün boyunca yüzlerce yazarla buluşturmaya hazırlanıyor

‘Hayatı Edebiyatla Kuşatma’ zamanı

Her yıl yüz binlerce kitapseveri buluşturan 37. Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı’nın başlamasına sayılı günler kaldı. Fuarı bu yıl “Hayatı Edebiyatla Kuşatmak” ana teması kapsamında yine dolu dolu bir etkinlik programı ile okurları buluşturacak. 10 Kasım Cumartesi günü kapılarını açacak olan fuara 800’ün üzerinde yayınevi ve sivil toplum kuruluşunun katılımı bekleniyor. Fuar, dokuz gün boyunca panel, söyleşi, şiir dinletisi ve çocuk atölyelerinden oluşan kültür etkinliklerinde ve binlerce imza gününde yurtiçi ve yurtdışından pek çok değerli yazarı buluşturacak.

Fuarın Onur Yazarı: Selim İleri
Fuarın Onur Yazarı Selim İleri etkinlikleri kapsamında Notre Dame de Sion’lular Derneği tarafından 10 Kasım’da düzenlenecek olan “21. Yüzyılda Edebiyatı Seçmek” paneli Selim İleri’nin de katılımıyla gerçekleşecek. Everest Yayınları ve TÜYAP işbirliğiyle Selim İleri’nin yaşamı, edebiyatı ve eserleri çeşitli panel ve söyleşilerde ele alınacak. 10 ve 18 Kasım tarihlerinde iki farklı oturum olmak üzere “Selim İleri Edebiyatı” konulu paneller; 11 Kasım tarihinde Selim İleri’nin de katılımıyla Türkan Şoray ve Faruk Şüyün’ün konuşmacı olacağı “Arkadaşım Selim” söyleşisi ve 18 Kasım tarihinde “Selim İleri ve Sonraki Kuşaklar” paneli düzenlenecek.

İlgi çekici Panel ve söyleşiler yapılacak
Fuar boyunca her gün birçok panel ve söyleşi düzenlenecek. Yüze yakın söyleşiden bazıları şöyle; ‘Sanatın Gölgedeki Kadınlarını Konuşuyoruz - Tarihi Erkekler Yazarsa’, ‘Sanatın Gücü’, ‘Şarkılarla Aşkın Kavurduğu Güneş: Zeki Müren’, ‘Yaşar Kemal’li Anılar ve ‘Köy Enstitüleri ve Edebiyat’.

Çocuk ve Gençlik Etkinlikleri
Kitap Fuarı çocuk ve gençlere yönelik söyleşi, dinleti ve atölye çalışmalarından oluşan etkinliklere ev sahipliği yapacak. Söyleşilerde ve imza etkinliklerinde pek çok değerli çocuk ve gençlik kitapları yazarı okurlarıyla buluşacak. Aynı zamanda Çocuk Atölye Alanı’nda düzenlenecek atölye çalışmalarında fuarın minik ziyaretçileri bir araya gelecek.

***

Sanat fuarını takip edin

hayati-edebiyatla-kusatma-zamani-528371-1.

ARTİST 2018 / İstanbul Sanat Fuarı, 28.kez sanatseverleri ağırlayacak. 28. İstanbul Sanat Fuarı, 7 no’lu ana salonunda pek çok galeriyle birlikte ‘Deneyim’ teması kapsamında büyük bir projeye; 8 no’lu salonda ise bağımsız genç sanatçılara ve etkinliklere ev sahipliği yapacak. Sanat Fuarı’nın 7 no’lu ana salonu onur ödülleri kapsamında özel sergilere de ev sahipliği yapacak. Yine aynı salonda Evin Sanat Galerisi, Karşı Sanat Çalışmaları, Akademililer Sanat Merkezi, Nurol Sanat Galerisi, D’Art Gallery, Galeri Soyut, Doruk Sanat Galerisi, Galeri Diani, Artestruttura ve NeoArtGallery gibi galerilerin yanı sıra Yeni Nesil Kütüphane ZAİ ve Gravürist gibi projeler yer alacak.

***

Ziyaret saatleri

Öğrenci, öğretmen ve emeklilere girişin ücretsiz olduğu fuar 10-18 Kasım tarihleri arasında ziyarete açık olacak. Hafta içi 10.00-19.00 saatleri arasında, hafta sonu ise 10.00-20.00 saatleri arasında ziyaret edilebilecek; fuarın son günü olan 18 Kasım Pazar akşamı ise saat 19.00’da sona erecek.