Hayatını kaybeden Covid-19 hastasının arkasında bıraktığı yürekler acısı veda notunu eşi buldu. Yaşamını yitiren ABD'li vatandaş notta eşi ve çocukları için "Çok şanslıyım" ifadelerini kullandı

Hayatını kaybeden Covid-19 hastasından eşine duygu dolu not

Dış Haberler Servisi

ABD'nin Connecticut eyaletinde yaşayan ve 32 yaşındaki eşini koronavirüs sebebiyle kaybeden Katie Coelho, hasta olan eşinin kendilerine yürek burkan bir veda notu bıraktığını söyledi. Jonathan Coelho'nun 20 günü solunum cihazına bağlı olmak üzere toplam 28 gün hastanede yaşam mücadelesi verdi. Eşi Katie, Çarşamba günü Jonathan’ın hayatını kaybettiğini Facebook üzerinden duyurdu.

Danbury'deki bir mahkemede çalışan Coelho'nun, 26 Mart'ta yaptırdığı Covid-19 testi pozitif çıktı ve ailesinin GoFundMe sayfasında yaptığı bildirime göre, şiddetli nefes darlığı sorunu sebebiyle hastaneye kaldırıldı. Duygulandıran paylaşımında, Katie Coelho eşinin son zamanlarda toparlanmaya başladığını ancak yaşadığı "ani" kalp durması ile 22 Nisan'da da hayatını kaybettiğini açıkladı.

CBS News'ün aktardığı habere göre, ölen eşinin telefonu kendisine teslim edildiğinde, ölümünün gerçekleşmesinden bir gün önce Jonathan’ın onlara bir veda notu bıraktığını fark etti.

Jonathan Coelho, ailesine bıraktığı notunda şunları yazmış: "Sizleri tüm kalbimle seviyorum ve bana şimdiye kadar isteyebileceğim en iyi hayatı yaşattınız. Çok şanslıyım ki senin kocan oldum, Braedyn ve Penny gibi çocukların babası olmaktan da gurur duyuyorum."

Katie Coelho, kocasını kaybettiğini açıkladığı paylaşımında oğulları Braedyn'in serebral palsi ve başka sağlık sorunları ile doğduğunu da yazdı. Aslında, Braedyn'in tedavi sürecini düzenli olarak kaydetmek için açtıkları Facebook sayfasını son zamanlarında da Jonathan’nın Covid-19 mücadelesine dair kayıtlar tutmak için kullanmışlar.

Facebook sayfasında, Braedyn ve yatalak hasta olan babası arasındaki duygusal anları gösteren bir video da paylaşıldı. Bıraktığı veda notunda, Coelho'nun her iki çocuğu için de ayrı ayrı mesajlar bırakmış.

"Braedyn bilsin ki o benim şimdiye kadar sahip olduğum en iyi arkadaşım oldu, babası olmaktan ve bu zamana kadar yaptığı ve yapmaya devam edeceğine emin olduğum tüm harika şeyler için gurur duyuyorum."

"Penelope de bilsin ki, o tam bir prenses ve hayatta istediği ne varsa ulaşabilir ... Ben, çok şanslıyım."

Jonathan Coelho, notta, ayrıca eşine de duygusal bir şekilde veda etmiş: "Katie, sen şimdiye kadar tanıştığım en güzel, sevgi dolu insansın ve varlığınla bizlere hep destek oldun..... gerçekten de öyle..... Hayatı tutkuyla yaşıyorsun ve sana aşık olma sebebim de bu tutkundu zaten. Çocuklarına yaptığın muhteşem annelik de şimdiye kadar gördüğüm en harika şey. "

Katie Cuelho, CBS News muhabiri David Begnaud'a kocasının kendisini ailesine adamış bir eş ve baba olduğunu da söyledi.

Katie bu duygusal notlardan sonra: “Beni ne kadar sevdiğini aslında hiç bilememişim, artık her sabah bir daha bunu yaşayamayacağımı bilerek uyanmak zorunda kalıyorum" şeklinde kendini ifade etti.

CBS grubu kanallardan WFSB'ye göre, Cumartesi öğleden sonrası itibariyle, Connecticut'ta tespit edilen toplam Covid-19 vakası sayısı 24.582'ye yükselirken, Covid-19 etkisi ile gerçekleşen ölüm sayısı da 1.862 olarak kaydedildi.