Hayatınızı kaça satıyorsunuz? İşinizden kaç para alıyorsunuz? Sevdiğiniz bir işi mi yapıyorsunuz? İş arkadaşlarınızla aranız iyi mi? Sosyal hayatınız nasıl, ne kadar kitap okuyor, film, dizi, konser, müzikal (müzikal ne lan?) izliyor, opera ya da baleye ilgi duyuyorsunuz? Hobileriniz var mı? Sizi hayatın çilesinden kurtaran şey sadece ev işleri mi? Camlarınız gazete kâğıdıyla silinse yeter mi? Arabanızı yenilediniz mi? Daha arabanız yok mu? Futbolcuların arabalarına ya da manitalarına mı özeniyorsunuz? İnstagram’da Dan Bilzeriyın’a bakıp “Herif kıro mıro ama hayatı da o yaşıyor” mu diyorsunuz? Sizi ne mutlu ediyor? İlişkileriniz ne kadar sağlıklı? Sevgiliniz var mı yoksa manitacılık mı? Evli misiniz? Evlilik nasıl gidiyor? Aileler iyi anlaştı mı? Yılda kaç gün tatile çıkabiliyorsunuz? Cep telefonunuzu ne sıklıkla kapatıyorsunuz? Ayaklarınızı serin bir ırmağa en son ne zaman soktunuz? Evde yürürken çorapla yere damlamış suya basıyor musunuz? Çamaşırlarınızı kim yıkıyor? Evi kim temizliyor? Temizlikçiniz mi var? Memnun musunuz? Hayatınızın amacı ne? Kendinizi 3 yıl sonra nerede görebiliyorsunuz? Görebiliyor musunuz? Şu sıralar yeni bi şeyler dinliyor musunuz? Nasıl müziklerden hoşlanıyorsunuz?

Keşke tüm hayatımı böyle geçirebilseydim dediğiniz bir hayat var mı? O hayat şu andaki deneyimlediğinizle ne kadar benzer? Yaşadığınız sokaktan memnun musunuz? Komşularınızla aranız nasıl? Balkonunuz var mı? Balkonunuzda çiçek var mı? Bitkilerle aranız nasıl? Uzun süredir sizinle birlikte olan bitkileriniz var mı? Hayvanları seviyor ve Feys’te kedi videolarını layklıyor musunuz? Kediniz var mı? Kaç tane? Onlarla ne kadar ilgileniyorsunuz, yoksa köpekçi misiniz? Köpeğinizi kendiniz mi gezdiriyorsunuz yoksa birilerini mi tuttunuz. Sonuçta işe giden sizsiniz, evde de taş kaynatıp yiyecek haliniz yok.

Çocuğunuz var mı? Günde kaç saat çocuğunuza zaman ayırabiliyorsunuz? Çocuğunuzu tablete ya da Youtube’a mı bağladınız? Çocuğunuza bakıcı mı bakıyor? Çocuğunuz bakıcısına neden ‘Anne’ diyor?

hayatinizi-ne-icin-satiyorsunuz-154281-1.Sevdiğiniz bir şey var mı? Yaparken zamanın nasıl geçtiğini unuttuğunuz (endorfin ve benzerleri hormonlar sağlıyormuş bu durumu) bi şeyler var mı? Kendinizi kaça satıyorsunuz? İnsanlar sizi seviyor mu? Çevreniz için iyi bir şeyler yaptığınıza inanıyor musunuz? Doğayla aranız nasıl? Çocuklarınız sizi seviyor mu? Kendinize zaman ayırıyor musunuz? Yoksa bütün zamanınız sizin mi?

Kendinizi kaça satıyorsunuz? Yaşamak için, hayatta kalmak için ne yapıyorsunuz? Belki bir madende işçi ya da o madenin paralarını alamadıkları için greve giden işçilerini kovan patronusunuz. Belki bir yerlerde birilerinin emirlerini uygulayan başka birilerisiniz… Aldığınız emirler sizi bozuyor mu? Aklınızı hayatınıza nasıl ne kadar dahil ediyorsunuz? İnsanları seviyor musunuz? İnsanlar sizi seviyor mu? İnsanlar sizi neden seviyor? Hayatınızı kaça sattınız? Karşılığında para mı yoksa güç mü satın aldınız. Bir kere yaşayacağınız hayattan memnun musunuz? Yanlış bir şeyler yaptığınızı düşünüyor musunuz, yoksa her zaman kendinizden çok mu eminsiniz? Kendinizi ne kadar seviyorsunuz? Hayatı ne kadar seviyorsunuz? Memnun musunuz? Kaç yaşındasınız? Sizce daha ne kadar ömrünüz kaldı? Tarzınızı değiştirmeyi düşünüyor musunuz, yoksa böyle iyi mi?

Hepsi sizin, hayal ettikleriniz, diledikleriniz ve arzuladıklarınız hepsi sizin. Önemli olan bunlara nasıl ulaştığınız. Umutsuzluğa alışmayın, daha yaşarken kendinizin farkına varın. Mutluluk herkesin.