Hükümet kadınları korumuyor. İki kadın daha katledilirken şüpheli ölümler birbiri ardına sıralandı. Öldürülen kadınlar için adalet mücadelesi ise sürüyor.

Hayatlarını çalıyorlar

Haber Merkezi

Kadın cinayetleri son bulmuyor. Cezasızlık failleri güçlendirirken, devlet adım atmıyor, milyonlarca kadın, erkek şiddeti tehdidiyle yaşamaya mecbur bırakılıyor. Dün iki kadın erkekler tarafından katledilirken, iki de şüpheli ölüm meydana geldi. Ölen kadınların ardından faillerin cezalandırılması için adalet mücadelesi devam ediyor.

• Antep’te Belkız Mahallesi’nde boş arazide bir kadına ait cansız beden bulundu. Hareketsiz yatan kadını görenler, polis ve sağlık ekiplerine haber verdi. İhbarla bölgeye gelen sağlık görevlileri, üzerinde kimlik bulunmayan 40 yaşlarındaki kadının öldürüldüğünü belirledi.

• Batman’ın Çamlıtepe Mahallesi’nde Doğan Demir adlı erkek dini nikahlı olduğu Sultan Karabulut’u öldürdü, kardeşi Müzeyen Karabulut ise ağır yaralandı. Sultan Karabulut’un öldürülmeden önce defalarca Demir hakkında ‘beni öldürecek’ diyerek, emniyete şikâyette bulunduğu ortaya çıktı.

ŞÜPHELİ ÖLÜMLER

• Adıyaman ve Mardin’de şüpheli kadın ölümleri meydana geldi. Adıyaman'da 31 yaşındaki Fatma G., asılı halde bulundu. Mardin'de kaldığı yurdun 8'inci kattaki odasında sabah okula gitmek için hazırlık yapan Artuklu Üniversitesi Sağlık Fakültesi Ebelik Bölümü 1'inci sınıf öğrencisi İrem Zeynep Aygün, çıktığı balkondan düştü. Gelen sağlık ekibinin yaptığı kontrolde, Aygün'ün yaşamını yitirdiğini belirledi.

ADALET MÜCADELESİ

• Ankara'da kendisini mühendis olarak tanıtarak evlendiği 47 yaşındaki Dr. Zeynep Erdoğan'ı öldüren, oğlunu da yaralayan Mehmet Erdoğan hakkında ağırlaştırılmış müebbet ve 23 yıla kadar hapis talebiyle dava açıldı. Mehmet Erdoğan hakkında ağırlaştırılmış ömür boyu ve 26 yıla kadar hapis isteniyor.

• İstanbul’da evli olduğu Tuğçe Demiryaran’ı ocak ayında öldüren Turan Demiryaran hakkında görülen davanın karar duruşması Anadolu 8. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yapıldı. Avukat Melek Gerek, ‘haksız tahrik’ hükümleri uygulanmadan sanığın cezalandırılmasını istedi. Mahkeme heyeti, sanık Demiryaran’ı ‘Eşi kasten öldürme’ suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırdı.

ŞİDDETİN ‘CEZASI’ 3 BİN TL

Kayseri’nin Kocasinan ilçesinde yaşayan Ali K., evli olduğu G.K.’yi ‘tesettürü bırakmak istediği’ bahanesiyle şiddete maruz bıraktı. Mahkemeye taşınan olayın dava duruşmasında ise G.K. şikâyetini geri çekti. Mahkeme Ali. K.’ye ‘basit yaralama’ suçlamasıyla 3 bin TL para cezası verdi.

Fotoğraf: EmreOrman - csgorselarsiv