Özgürlük ve Dayanışma Partisi’nin (ÖDP) kurucularından, eski Genel Başkan Yardımcısı ve eski Ankara İl Başkanı Haydar İlker ölümünün 3’üncü yılında mezarı başında anıldı. TMMOB Başkanı Emin Koramaz “Haydar İlker hiçbir zaman mücadeleden geri adım atmadı” dedi.

Haydar İlker ölümünün 3’üncü yılında anıldı: Devrimci gençleri hiç yalnız bırakmadı

HABER MERKEZİ

Özgürlük ve Dayanışma Partisi’nin (ÖDP) kurucularından, eski Genel Başkan Yardımcısı ve eski Ankara İl Başkanı Haydar İlker için ölümünün 3’üncü yıl dönümünde mezarı başında anma düzenlendi.

Jeoloji mühendisi olan, TMMOB’de de aktif çalışma yürütmüş ve Toplumsal Araştırmalar, Kültür ve Sanat İçin Vakıf’ın (TAKSAV) da kurucuları arasında yer alan İlker 22 Temmuz 2019’da yaşamını yitirmişti.

İlker’in Cebeci Asri Mezarlığı’ndaki mezarı başında düzenlenen anmada konuşan TMMOB Başkanı Emin Koramaz, İlker için “Hiçbir zaman mücadeleden geri adım atmadı. Herkesin mutlaka yanında oldu, TMMOB mücadelesinde yer aldı” dedi.

Eski TMMOB Başkanı ve SOL Parti Merkez Yürütme Kurulu Üyesi Mehmet Soğancı, İlker’in Kars’ta başlayan yolculuğunu, yaşamını anlattı. Soğancı, “Haydar İlker devrimcilerin ağabeyiydi” dedi.

SOL Parti Parti Meclisi Üyesi Levent Hekim de İlker için “Devrimci gençlerin her zaman yanında oldu. Mücadeleye alabildiğince desteğini verdi” diye konuştu.

TAKSAV’IN ONURSAL BAŞKANIYDI

TAKSAV’ın sosyal medya hesabından yapılan açıklamada ise “Bizi savunan, bizi kucaklayan ve bize öğretendi… Coşkusunu ve en zor zamanlarsa bile yenilgileri de göze alarak inandığı yoldan asla ayrılmamayı öğretti bize… Vakfımızın onursal başkanlarından Haydar İlker’i aramızdan ayrılışının 3’üncü yılında hasretle anıyoruz” ifadelerine yer verildi.