HAZİRAN, yurdun birçok yerinde şenlikler yaparak, paneller düzenleyerek ve ‘Hayır Mektubu’ dağıtarak yurttaşları ‘Hayır’a çağırmaya devam etti

Haydi, Hayır’lı şenliğe!

Birleşik Haziran Hareketi (HAZİRAN), ‘Hayır’ kampanyası kapsamında ülkenin dört bir yanında gerçekleştirdiği etkinlikler tüm hızıyla sürüyor.

Paneller düzenleyen, ‘Hayır mektupları’ dağıtan HAZİRAN’cılar, ‘Hayır’ buluşmalarının yanı sıra de kapı kapı dolaşılarak hayır çağrısı yapılmaya da devam ediliyor. HAZİRAN’cılar ülkenin dört bir yanında düzenlediği Hayır’lı Şenlik ile de mücadeleyi yükseltmeyi amaçlıyor.

Dün gerçekleşen şenlikler şöyle:

Beşiktaş şenlikte buluştu
Şişli, Beyoğlu ve Beşiktaş HAZİRAN Meclisleri Hayır’lı Şenlik düzenledi. “Hakan Pastanesi önünde buluşalım baharı selamlayalım” çağrısı ile gerçekleşen Hayırlı Şenliğe yoğun katılım oldu. Beşiktaş Hayır’lı Şenliği’nde bir araya gelenler ‘Hayır’ın örgütlenmesi gerektiğini, tek adam rejimine izin verilmeyeceğinin altını çizdi.

Bakırköy ‘Hayır’ dedi
Bakırköy de Hayır'lı Şenlik'te buluştu. Memleket ve umut için bir araya gelenler Hayır’ı büyüttü. Bakırköy Botanik Park’ta gerçekleşen Hayır Şenliği’nde Ataol Behramoğlu, Erdal Güney, müzik grubu Heyula ve Paviza sahne aldı.

Bugün gerçekleşecek Hayır şenlikleri
Büyükçekmece Sahili Belediye Çay Bahçesi yanında saat: 15.00-18.00 arasında bir araya gelinecek. Gerçekleşecek forumda HAZİRAN Yürütme Kurulu üyesi Hakan Gülseven söz alacak. Canlı müzik dinletesi ve çocuklar için boyama etkinliği düzenlenecek.

Balonunu, düdüğünü al gel
Kozyatağı, Ataşehir ve Maltepe Meclisleri, daha güzel bir gelecek ve yaşanabilir bir memleket için saat: 14.00’te Bostancı İskelesi’nde buluşuyor. “Memleket için Hayır Yürüyüşü” düzenleyecek olan Meclisler tüm yurttaşlara “Balonlu, düdüklü, bandolu yürüyüşümüzde buluşalım” çağrısı yaptı.

Haydi ‘Hayır’ horonuna
Avcılar Firuzköy Mahallesi, Firuzköy Kapalı Semt Pazarı’nda gerçekleşecek olan Hayırlı Şenlik saat: 15.00-17.00 arasında yapılacak. CHP Milletvekili Ali Şeker, Serhat Raşa’nın katılacağı şenlikte şiir dinletisi ve yarışmalar yapılacak. Sinevizyon gösteriminin olacağı şenlikte, Heyula müzik grubu, Tiyatro Simurg, Nar Kadın Dayanışması, Karadeniz Halk Oyunlar Ekibi de yer alacak.

Ali İsmail Korkmaz Parkı’na davetlisiniz
Yeldeğirmeni Meclisi de Yeldeğirmeni Şenliği düzenliyor. Bugün saat 14.00’te gerçekleşecek olan Şenlik Ali İsmail Korkmaz Parkı’nda yapılacak.

Haydi pikniğe
Hayırlı Köy Şenliği de Ballıüzüm Drink Köyü’nde gerçekleşecek. Saat 13.00’te başlayacak olan şenlikte forum, konser, piknik, turnuva ve yarışma yapılacak. Saat 12.00’da şehir merkezinden araç kaldırılacak.

Hayır Uçurtma Şenliği
Hayır Uçurtma Şenliği’de Baykoz Çayırı’nda yapılacak. Saat 13.00-16.00 arasında yapılacak şenlikte müzik dinletisi, piknik ve forum gerçekleştirilecek.

Samsum Şehir Kulübü’nde gerçekleşecek Hayırlı Şenlik ise saat 16.00’da başlayacak. Erdem Gül, Önder İşleyen, Kemal Zeybek’in katılacağı şenlik konser ile sürecek.

***

Hayır mektupları elden ele
HAZİRAN’cıların ülkenin dört bir yanında gerçekleştirdiği etkinliklerin bazıları şu şekilde:
Ordu Aybastı Halkpazarı’nda ‘Hayır’ mektupları dağıtılmaya devam edildi. HAZİRAN’cılar Halkpazarında esnafla ve yurttaşlarla tek tek sohbet ederek, referandumda ‘Hayır’ demeye çağırdı.

Frankfurt’ta ‘Hayır’ örgütlendi
“Memleket ve umut için bir aradayız” diyen Hazirancılar, Frankfurt’ta ‘Hayır’ı örgütledi. Gazetemiz Ankara Temsilcisi Yaşar Aydın, CHP eski Milletvekili Hüseyin Aygün, Dıe Lınke’den Eyüp Yılmaz, Türkiye’deki tutuklu gazetecileri anlatırken, ‘Hayır’ çağrısı yaptı. Etkinlikte sanatçılar Grup Dem, Ufuk Adalı, Leyla Güney ve Ümit Kaya da türküleri ile yer aldı.