‘Hayır’ı Tamamlayacağız’

Birleşik Haziran Hareketi, Ataşehir Deniz Gezmiş Parkı’nda etkinlik düzenledi.

17 Haziran Pazar günü saat 19.00’da gerçekleşen etkinliğe HAZİRAN Yürütme Kurulu Üyesi Alper Taş, Gazeteci İrfan Değirmenci, Müzisyen Tolga Sağ, Türker Öztürk, Kömür Karası müzik grubu ve şair Dedocan Luvi katıldı.

Yeni bir başlangıç için ‘Hayır’ı ‘Tamam’layalım başlığıyla düzenlenen etkinlikte Alper Taş ve İrfan Değirmenci konuşma yaptı.

Alper Taş konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Seçimden, temsilden öte bir siyaset anlayışına sahibiz. Emekçilerin ve ezilenlerin kendi söz ve eylem kapasitelerini, kendi öz örgütlenmelerini geliştirerek siyaseti anlamsız hale getirmek nihai amacımız. AKP-MHP faşizmini yeneceğiz. AKP kazanırsa - ki aslında uzun zamandır kaybediyor - bizim için dünyanın sonu olmayacak. Yeni biçimler ve tarzda Türkiye’nin eşit, özgür geleceği için mücadeleye devam edeceğiz. Ama bu sefer Gezi’de, 7 Haziran’da, 16 Nisan’da, Adalet Yürüyüşü’nde tamamlayamadığımızı yapacağız. HAYIR’ı TAMAM’layacağız.”

Taş şöyle devam etti: “Referandumun ikinci turu olarak gördüğümüz bu seçimde, stratejik hedef AKP-MHP faşizminin yenilmesidir. Bunu da sağladıktan sonra temsili demokrasiyi de aşan, tek adam rejimine hayır diyen doğrudan demokrasi anlayışını hayata geçirmeliyiz. Piyasa düzeninde demokrasi olmayacağını; kamuculuğa, emeğe, toplumsal çıkara dayalı bir ekonomi temelinde gerçek bir demokrasiyi inşa edebilmeliyiz.”

Taş’ın ardından İrfan Değirmenci konuştu. Ardından Müzisyen Tolga Sağ, Türker Öztürk ve Kömür Karası türküleri ile şair Dedocan Luvi de şiirleriyle etkinlikte yer aldı.