Moğollar çok sevdiğim bir grup. Tanımadan sevdiğim, tanıdıktan sonra daha da sevdiğim insanlardan oluşan bir ekip. 11 yıl aradan sonra çıkardıkları “Anatolian Sun” plak ve dijital olarak dinleyicinin beğenisine sunuldu. Hayırlı olsun ajanlar.

Hayırlı olsun ajanlar

Geçen gün Pink Floyd’un efsanevi elemanı David Gilmour’un özel bir videosuna rastladım Instagram’da. Belki de benim için özeldi bilemiyorum. Roger Waters ile birlikte son 50 yılın müziğine damga vuran özellikle 80 yılında çıkardıkları Wall albümüyle günümüzün büyük bir çoğunluğu tarafından genel kabul gören anlayışlara karşı çıkan David Gilmour’un bir videosuna… Eğitime, savaşa, siyasilere ikili ilişkilere ve de yönetim sistemlerine karşı çok sert bir tutum sergileyen Gilmour’un çok naif bir videosuna…

Yanında çok sevdikleri ve de büyük bir ihtimalle torununun da olduğu bir ev ortamında bir ev sıcaklığında bir Cat Stevens şarkısı “Morning Has Broken”ı söylerken. O kadar çok şey geçti ki aklımdan. Bir defa bir rekabet bir yarış yoktu bu ortamda. Kimse kimseyle yarışmıyordu, kimse kimsenin önüne geçmeye çalışmıyordu. Bir kot pantolon ve bir t-shirt ile adamın biri kendine ait olmayan ve de sevdiği bir şarkıyı sevdiği insanlarla paylaşıyordu. Çok mu güzel söylüyordu. Yooo. Hatta iyi söylediği bile tartışılır. Ama bu alçak gönüllüğü ve de kendini kasmaması o kadar önemli ki söylediği şarkının bile önüne geçebilir.

Geçen gün fotoğraflara bakarken Edip Akbayram ve Moğollar ile 2019 yılında gittiğimiz Moskova konseri geldi aklıma. Nâzım Hikmet’in ölüm yıldönümü için gittiğimiz Edip ağabeyin “Nâzım Hikmet Dostluk Ödülü”nü aldığı konser.

Ben aslında olaya son anda dahil olmuştum. O da Edip Akbayram’ın bana yaptığı bir jest sayesinde. Ben de bu özel gecede gitarımla tek bir şarkı söyleyecektim. Prova esnasında grubun klavyecisi sevgili Serhat’tan (Ersöz) bana intro’da çalıp çalamayacağını sormuştum. Sevgili Serhat’ın onaylamasından sonra bir baktım Taner Öngür, Emrah Karaca, Kemal Küçükbakkal tüm ekip Moğollar’la birlikte şarkıyı çalıyoruz (Cahit Berkay yoktu ama, onun da onayı olduğuna eminim).

hayirli-olsun-ajanlar-832215-1.

Benim için öyle özel bir andı ki bugün bile gururla hatırlarım.

Moğollar çok sevdiğim bir grup. Tanımadan sevdiğim, tanıdıktan sonra daha da sevdiğim insanlardan oluşan bir ekip. Sadece müzisyen olarak değil. Menajerlerinden ses teknisyenlerine, rodilerinden basın danışmanlarına kadar takım ruhuna inanmış insanlardan oluşan kolektif bir grup Moğollar. Yaptıkları müziği hiç de dillendirmeden abartmadan ama her daim savunan bu kadar insanı bir araya getirmek sanırım Moğollar’ın en büyük başarısı. Cahit Berkay’ın kaptanlığını yaptığı tek gemilik bir donanma Moğollar. Müzik dünyamızda hep varlar ve de hep var olsunlar.

Bu ekibin 11 yıl aradan sonra çıkardıkları “Anatolian Sun” plak ve dijital olarak dinleyicinin beğenisine sunuluyor.

Anatolian Sun’ın ayrıcalıklı özelliği albümün doğrudan plağa kayıt teknolojisiyle kaydedilmiş olması. Herhangi bir düzenleme yapılmaksızın tek seferde canlı olarak kaydedilen albüm, Gülbaba Records & Night Dreamer Records etiketiyle yayımlandı.

İngiliz Night Dreamer ile dünya dinleyicisiyle de buluşacak olan albümün prodüktörlüğünü ise BaBa ZuLa grubundan Murat Ertel üstlendi.

Albüm ayrıca 2011 yılında Engin Yörükoğlu’nun hayatını kaybetmesi sonrasında grubun davulcusu olan Kemal Küçükbakkal’ın Moğollar ile kaydettiği ilk stüdyo albümü.

Hayırlı olsun ajanlar…