AKP’li Sarayköy Belediyesi’ne ait olan hayvan barınağında köpeklerin ölüme terk edildiği bildirildi. BirGün'e konuşan bir yurttaş, "Buradaki köpekler bakıma muhtaç hale gelmiş. Bazılarının bacaklarında ve vücudunun farklı yerlerinde hastalık belirtileri var. Bu köpekleri sokağa bıraksalar daha iyi" dedi.

Hayvan barınağında köpekler ölüme terk edildi

Berkay SAĞOL

Denizli’nin Sarayköy ilçesinde AKP’li belediyeye ait olan hayvan barınağında köpeklerin ölüme terk edildiği bildirildi. Hayvan barınağında köpeklerin aç bırakıldığı ve yalnızca kuru ekmek verildiği öğrenildi. Barınakta 3 tane köpeğin öldüğü öğrenilirken, köpeklerin birçoğunun da hasta olduğu kaydedildi.

BirGün’e konuşan olayın tanığı bir yurttaş, yavru köpeklerle büyük köpeklerin bir araya konulduğunu belirterek, “Biz içeri girdiğimizde başka yavru köpeklerinde bir odaya kilitlendiğini gördük. Bu odanın kapısını açtığımızda içeride bir yavru köpeğin öldüğünü ve cesedinin çürümeye başladığını gördük” dedi.

Köpeklerin birçoğunun bakımsız ve aç kaldığını dile getiren yurttaş, “Biz köpeklere kuru mama aldık, verdik. Buradaki köpekler bakıma muhtaç hale gelmiş. Bazılarının bacaklarında ve vücudunun farklı yerlerinde hastalık belirtileri var. Bu köpekleri sokağa bıraksalar daha iyi. En azından birileri mama veya yemek verir. Burada sadece kuru ekmek ve su verip terk etmişler” diye konuştu.

Konu hakkında ulaştığımız Sarayköy Belediyesi yetkilileri ise herhangi bir açıklama yapamayacaklarını söyledi.