Sokak Hayvanlarını Koruma ve Yaşatma Derneği Başkanı Elçin Yasin Yılmaz, AKP'li Konya Büyükşehir Belediyesi'ne ait barınakta bir köpeği eziyet ederek öldürdükleri öne sürülen Murat Bacak ve Sefa Çakmak’ın tahliyesine itiraz edeceklerini açıkladı. Yılmaz, olayın gerçekleştiği sırada barınakta bulunan veteriner hekimler hakkında da suç duyurusunda bulunacaklarını belirtti.

Hayvan katliamı davasındaki tahliyelere itiraz edilecek

Sokak Hayvanlarını Koruma ve Yaşatma Derneği, Konya Büyükşehir Belediyesi'ne ait Hayvan Rehabilitasyon Merkezi'nde, görevli oldukları barınakta bir köpeği eziyet ederek öldürdükleri öne sürülen 2 sanığın tahliye edilmesine tepki göstererek karara itiraz edeceğini duyurdu.

Cumhuriyet’ten Şeyda Öztürk'ün haberine göre, Sokak Hayvanlarını Koruma ve Yaşatma Derneği Başkanı Elçin Yasin Yılmaz, 25 Kasım’da tutuklanan Murat Bacak ve Sefa Çakmak’ın tahliye edilmesine itiraz edeceklerini ve olayın yaşandığı sırada barınakta bulunan veteriner hekimler hakkında ise suç duyurusunda bulunacaklarını açıkladı.

VETERİNER HEKİMLER HAKKINDA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNULACAK

Yılmaz, tahliye kararının hayvan hakları açısından adaletin olmadığının göstergesi olduğuna dikkat çekerek, “Sanıkların serbest bırakılması, hayvan hakları açısından adeletin olmadığının göstergesi. İtiraz edeceğiz. Sanıklar olay gerçekleşirken bütün veteriner hekimlerin barınakta olduğunu söylüyor. Onlar hakkında da suç duyurusunda bulunacağız” diye konuştu.

Davanın “taraflı” olduğunu söyleyen Yılmaz, “Birçok avukat salona alınmadı” dedi.

NE OLMUŞTU?

Konya Büyükşehir Belediyesi'ne ait Sahipsiz Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi'nde bir köpeğin eziyet edilerek öldürüldüğü olaya ilişkin görüntülerin sosyal medyada paylaşılması üzerine barınakta görevli Murat B. ve Sefa Ç, 25 Kasım'da tutuklanmıştı.

İddianamede, Murat Bacak ve Sefa Çakmak’ın “Ev hayvanını veya evcil hayvanı kasten öldürme" suçundan 6'şar yıla kadar hapisle cezalandırılmaları istenmişti.

Dün ilk kez hakim karşısına çıkan Murat Bacak ve Sefa Çakmak, tahliye edilmişti.

Duruşma, 20 Ocak tarihine ertelendi.