Hayvanlar için Kadıköy'de buluştular: Ölüm Yasası istemiyoruz

Hayvan hakları savunucuları, Hayvanları Koruma Kanunu ile ilgili yasa taslağının kamuoyuna açıklanması ve görüşler doğrultusunda düzeltilmesi talebiyle Kadıköy'de eylem yaptı.

350'ye yakın sivil toplum kuruluşunun oluşturduğu Hayvan Hakları Yasama İzleme Delegasyonu üyeleri, Kadıköy İskele Meydanı'nda "Hayvan Hakları Büyük İstanbul Buluşması"nı gerçekleştirdi.

"Katliama Hayır, Ölüm Yasası istemiyoruz" şeklinde pankart ve dövizler taşıyan hayvanseverler, çeşitli sloganlar attı.

Hayvan Hakları Yasama İzleme Delegasyonu adına açıklama yapan Elif Ertürk, yasa taslağının kamuoyuyla paylaşılması ve görüşleri doğrultusunda değiştirilmesi gerektiğini söyledi.

Ertürk, yasa tasarısının kamuoyu ile paylaşılması gerektiğini savunarak, “Tüm hayvanlar üstündeki zulmü ortadan kaldıracak bir yasa tasarısı yerine, tüm sokak hayvanlarını sürgüne, toplama kamplarına yani ölüme gönderecek bir yasa çıkartmaya çalışıyorlar. Bu yasa tasarısı hakkında bir var, bir yok diyerek kapalı kapılar arasında bu yasa tasarısı hakkında çalışıyorlar. Ana hedef her zamanki gibi sokak hayvanlarını yok etmek. Bu konuda hayvan hakları savunucularıyla hazırlanmayan her yasa tasarısı katliam ve sürgün getirecektir" dedi.

6. MADDE HAYVANLAR LEHİNE DÜZELTİLMELİ

hayvanlar-icin-kadikoy-de-bulustular-olum-yasasi-istemiyoruz-534670-1.

Ertürk, Hayvanları Koruma Kanunun 6. Maddesinin çok önemli olduğunu ifade ederek, sokak hayvanlarını barınaklara sürgüne ve ölüme gönderecek 6. maddenin hayvanlar lehine düzeltilmesini talep ediyoruz. Talebimiz yerine getirilene kadar eylemlerin sürdürüleceğini belirtti. Protesto gösterisi, grubun olaysız bir şekilde dağılmasıyla sona erdi.