Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Mahmut Gürcan, enflasyonda her ay düşüş beklediklerini iddia ederek "Özellikle aralık sonu ocak sonu itibarıyla inşallah enflasyonun boynunu kıracağız" ifadelerini kullandı.

Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Gürcan: Aralık sonunda enflasyonun boynunu kıracağız

Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Mahmut Gürcan, Bartın’da iş dünyası ile toplantı yaptı.

Burada değerlendirmelerde bulunan Gürcan, enflasyonla mücadele konusunda yapılan çalışmalar hakkında bilgi vererek, “Türkiye gibi tüm dünyada da ciddi bir enflasyon yaşadık. Baktığımız zaman geçtiğimiz ay yıllık enflasyonun 1 puan kadar gerileyerek 84,39’a düştü. Bundan sonra da enflasyonda her ay sert düşüşler bekliyoruz" dedi.

Aralık ayının son haftasında yaptığı açıklamada aralık ayı için tarih veren Gürcan, "Özellikle aralık sonu ocak sonu itibarıyla inşallah enflasyonun boynunu kıracağız. Şu anda zaten dövizdeki stabilitenin devam etmesi, diğer emtia fiyatlarının da dünyada olduğu gibi bizde de gevşemesi, tedarik zincirinin tekrar oluşması nedeniyle fiyatların düşmesi gıda maddelerinde toprak mahsullerinin ciddi şekilde devreye girmesiyle fiyatlardaki oynaklığı gördük. Önümüzdeki günlerde inşallah çok daha olumlu geçecektir” diye konuştu.

"ENFLASYONLA MÜCADELEDE BİZİMLE AYNI YOLLARI İZLİYORLAR"

DHA'nın haberine göre dünya genelinde enflasyonun yüksek olduğunu dikkat çeken Gürcan, “Gelişmiş ülkelerdeki enflasyon rakamlarına baktığımızda özellikle Almanya’da açıklanan yüzde 11,3’lük enflasyon, yine Amerika’da ki 7,1’lik enflasyon rakamlarıyla birlikte oralardaki gıda fiyatlarının yüzde 42’ler 46’lar 48’ler ciddi fiyat artışları var. Oralarda da ciddi sıkıntılar var. Ama enflasyonla mücadelede onlarla bizimle beraber aynı yolları izliyorlar. Şu anda dünyadaki 165 ülke verisinden 129’u Türkiye gibi enflasyonun altında düşük faiz veriyor” diye konuştu.