Cumhurbaşkanlığı kararı ile Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı olarak atanan Mahmut Gürcan'ın, daha önceden AKP teşkilatlarında yöneticilik yaptığı, tekstil ürünleri satan bir zincir mağazanın sahibi olarak çorap üreticiliği işinde olduğu bildirildi. Yeni atanan bir diğer Bakan Yardımcısı Yunus Elitaş ise, 2004 yılından bu yana bakanlıkta çalışıyor.

Hazine ve Maliye Bakanı Nebati'nin yeni yardımcısı çorap üreticisi

Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan imzalı atama kararlarına göre Bakan Nureddin Nebati'ye iki yardımcı atandı. Şakir Ercan Gül ve Mehmet Hamdi Yıldırım görevden alınırken yerlerine bakan yardımcısı olarak Mahmut Gürcan ve Yunus Elitaş getirildi.

Tekstil ürünleri satan zincir mağaza sahibi olan yeni Bakan Yardımcısı Mahmut Gürcan'ın, AKP teşkilatlarından geldiği belirtildi. Doğanay Çorap ve Tic.Ldt.Şti'nin ortağı olan Gürcan, 2001 yılından itibaren AKP Bakırköy İlçe yöneticiliği ve 2006/2014 3 dönem AKP Bakırköy ilçe başkanlığı yaptı.

Bakan Nebati'nin ise, 1979 yılında kurulan Nebbati isimli aile şirketinin uzun yıllar yöneticiliğini yaptığı, şirkete ait işletmeler arasında lüks markalar arasında yer alan ve yüzlerce TL’lik kıyafetlerin satıldığı BG Baby, Tyess, Nebbati, BG Store gibi işletmelerin bulunduğu biliniyor.

hazine-ve-maliye-bakani-nebati-nin-yeni-yardimcisi-corap-ureticisi-956148-1.

Twitter hesabındaki profilini hemen 'T.C. Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı' olarak değiştiren Gürcan, bir de şu paylaşımı yaptı:

"Sn. Cumhurbaşkanımız @RTErdogan'ın tensipleri, Sn. Bakanımız @NureddinNebati‘nin teklifleri ile T.C Hazine ve Maliye Bakanlığı Bakan Yardımcılığı görevine atanmış bulunmaktayım. Milletimize hizmet etme imkanını bizlere tevdi eden Sn.Cumhurbaşkanımıza şükranlarımı arz ediyorum."

Yunus Elitaş ise 2004 yılından bu yana Hazine ve Maliye Bakanlığı'nda çalışıyor, iki yıldır da Muhasebat Genel Müdürlüğü yapıyordu.