Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Bilgin, haziran ayı nakdi ücret desteği ödemelerinin 9 Temmuz'da gerçekleştirileceğini bildirdi.

Haziran ayı nakdi ücret desteği ödemeleri 9 Temmuz'da

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, haziran ayına ilişkin nakdi ücret desteği ödemelerinin 9 Temmuz'da yapılacağını açıkladı.

Bakan Bilgin, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Haziran ayına ilişkin nakdi ücret desteği ödemelerini 9 Temmuz'da yapacağız. Ödemeler vatandaşlarımızın banka hesaplarına yatırılacak. IBAN bilgileri bulunmayan veya hatalı olan vatandaşlarımız ise ödemelerini PTT üzerinden alabilirler" dedi.

Kısa çalışma ödeneği ve işsizlik maaşı ise 5 Temmuz’da hesaplara yatmıştı. 30 Haziran 2021 itibariyle uygulamaların sona ermesiyle birlikte çalışanlar son kez bu uygulamadan faydalandı.

Öte yandan aynı şekilde 30 Haziran’da işten çıkarma yasağı da sona erdi. 1 Temmuz’dan itibaren işçi çıkarımı yapacak olan işverene cezai işlem uygulanmayacak. Nakdi ücret desteği ödemelerine ilişkin resmi bir açıklama gelmesi durumunda haberimizde yerini alacak.

haziran-ayi-nakdi-ucret-destegi-odemeleri-9-temmuz-da-896629-1.