HAZİRAN'dan katliam için çok sert kınama: Bu halk düşmanlığıdır!

Birleşik Haziran Hareketi (HAZİRAN), Beşiktaş’ta TAK tarafından gerçekleştirilen ve 44 kişinin hayatını kaybettiği katliamı yayımladığı bildiriyle sert şekilde kınadı. HAZİRAN, “Görevi başındaki emekçilerin, öğrencilerin, çocukların yani halkımızın düşlerini çalan her saldırı, halk düşmanlığıdır” dedi.

HAZİRAN’IN ‘Artık Yeter’ başlıklı açıklaması şu şekilde:

"İstanbul Beşiktaş’ta yapılan saldırıda hayatın kaybeden insanlarımızın yakınlarına baş sağlığı diliyor, yaralılara acil şifalar dileklerimizi iletiyoruz.

Artık Yeter!

İstanbul’da TAK tarafından gerçekleştirilen, düşmanlığı ve ayrışmayı derinleştiren bu katliam, halka, yaşam hakkımıza, sokağımıza, geleceğimize yönelik bir saldırıdır.

Görevi başındaki emekçilerin, öğrencilerin, çocukların yani halkımızın düşlerini çalan her saldırı, halk düşmanlığıdır.

Anneleri, babaları, eşleri, çocukları kahreden bu kanlı saldırıların halkta umutsuzluk ve karamsarlık yaratmayı hedefleyen politikalara hizmet edeceği açıktır.

İnsanlarımızın cansız bedenleri yerde yatarken, ölümleri ‘Başkanlık’ hesabına vuran, intikam söylemi üzerinden siyasi rant devşirmeye çalışanların da dertlerinin memleket olmadığı açıktır.

Karşılıklı olarak beslenip büyütülen bu intikam söyleminin ‘siyasi bir sorun’ olan Kürt meselesinin çözümüne hizmet etmeyeceği, Türk ve Kürt emekçi halkının, yoksulların yararına olmadığı bilinmelidir.

Kanı kan ile yıkamak, ölümü kutsamak mutlak bir kesinlikle red edilmelidir. Katledilen her bir canın, parçalanan her bir bedenin yarattığı dehşetin zihinlerde ve kalplerde bölünmeyi kışkırtan bir etki yarattığı bilinmelidir.

Her ne olursa olsun, kim ne yaparsa yapsın, bu boğucu, kahredici şiddet ortamına rağmen Haziran; ölüme karşı hayatı savunmaya, karamsarlığa karşı umudu büyütmeye, düşmanlaştırma politikasına karşı kardeşliği seslemeye devam edecektir.

Başkanlığa giden yolu kanlı taşlarla döşeyenler bilmelidir ki, bu ülke başkanlık hayallerinden, kaos planlarından, halk düşmanlarından büyüktür.

Birleşik HAZİRAN Hareketi"