Birleşik Haziran Hareketi, 23 Haziran’da yapılacak İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerine ilişkin bir açıklama yayımladı. İstanbul seçimlerinin, YSK darbesiyle iptal edildiği vurgulanan açıklamada, “Altında AKP ve MHP’nin imzası olan bu kararla milyonlarca İstanbullunun oyu çalındı, halkın egemenlik hakkı gasp edildi. YSK eliyle alınan karar, demokrasinin son kırıntısını da ortadan kaldırarak, ülke tarihinde ilk kez bu […]

Haziran Hareketi’nden ’23 Haziran’ mesajı

Birleşik Haziran Hareketi, 23 Haziran’da yapılacak İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerine ilişkin bir açıklama yayımladı.

İstanbul seçimlerinin, YSK darbesiyle iptal edildiği vurgulanan açıklamada, “Altında AKP ve MHP’nin imzası olan bu kararla milyonlarca İstanbullunun oyu çalındı, halkın egemenlik hakkı gasp edildi. YSK eliyle alınan karar, demokrasinin son kırıntısını da ortadan kaldırarak, ülke tarihinde ilk kez bu denli açık biçimde sandığın devre dışı bırakılmasına yol açtı” ifadeleri kullanıldı.

İKTİDAR, 31 MART’TA ALDIĞI SEÇİM YENİLGİSİNİ GÖLGELEMEK İSTİYOR

“İstanbul seçimlerinin neden iptal edildi?” diye sorulan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

“İktidar bloku bitmeyen itirazlarla oyları sağdan sola, soldan sağa günlerce saydırdı, ancak her sayımda Ekrem İmamoğlu bir kez daha kazandı. İptale giden yolda seçim kurullarından YSK üyelerine kadar seçimin belirleyici noktasındaki görevliler üzerinden FETÖ sopasından tehditlere her türlü baskı yöntemi uygulandı, Çubuk’taki linç girişimiyle muhalefete de gözdağı verilmek istendi ve sonunda sandık devrildi.

Bu iptal kararı, AKP-MHP blokunun Meclis gibi sandığı da hükümsüz kılma çabasının bir göstergesidir. İktidar 31 Mart’ta aldığı seçim yenilgisini gölgelemek istemektedir. Bu yenilgi hem tek adam rejiminin yerleşmesinin önündeki toplumsal itirazı hem de AKP tabanındaki çözülmeyi ifade etmektedir. Oyları gasp ederek bu itiraza ve değişim talebine set çekilmek istenmektedir.”

“ŞİMDİ YAPILMASI GEREKEN İSTANBUL’U BİR DAHA KAZANMAKTIR”

Halkın iradesine sahip çıkılacağı vurgulanan açıklamada, “YSK’nın hukuk darbesiyle başlattığı bu faşist girişim karşısında, halkın iradesine sahip çıkmak tüm toplumsal muhalefet güçlerinin ortak sorumluluğudur. Tekrar edilen seçimler sadece İstanbul Büyükşehir Belediye seçimleri değil aynı zamanda seçimsiz diktatoryal bir rejimin kurumsallaşmasının oylanmasıdır. Şimdi yapılması gereken tek şey, İstanbul’u bir daha kazanmak ve haramilerin saltanatına son vermektir” ifadeleri kullanıldı.

“HAZİRAN SANDIKLARA SAHİP ÇIKMAK İÇİN TÜM İMKANLARINI SEFERBER EDECEK”

Açıklama, şu ifadelerle devam etti:

“Bu kararlılıkla Haziran Meclisleri, İstanbul seçimlerinde faşist girişime karşı duracak ve 31 Mart’ta seçilmiş olan Ekrem İmamoğlu’nun gasp edilen hakkının teslim edilmesi için mücadele edecektir.

23 Haziran’a giden sürecin her aşamasında tüm muhalefet güçleriyle eşgüdüm içinde mücadele ederek, mahalle mahalle, sokak sokak bu adaletsizliği teşhir edecek sandıklara daha büyük bir kararlılıkla sahip çıkmak için tüm imkanlarını seferber edecektir.”

“Birleşelim, Örgütlenelim, Değiştirelim”

“31 Mart seçimleri, birlikte olduğumuzda AKP ve MHP’yi yenmenin, siyasal İslamcı karanlıktan kurtulmanın mümkün olduğunu ortaya koymuştur” denilen açıklamada, “Seçim iptal kararı ve bu süreçteki tüm hukuksuzluklar demokratik hakkımıza ve oylarımıza sahip çıkmanın yolunun ancak birleşik ve örgütlü bir halk muhalefeti ile gerçekleşebileceğini de göstermiştir” ifadeleri kullanıldı.

“BİRLEŞİRSEK DEĞİŞTİRİRİZ”

“Ekonomik krizin derinleştiği, krizinin yükünün halka yüklenmek istendiği ülkemizde artık yeter diyen milyonlar her geçen gün, bu zorbalığa ve karanlığa son vermek için birleşiyor, çoğalıyor” denilen açıklama, şu ifadelerle sonlandırıldı:

“Evet birleşirsek, örgütlenirsek değiştirebiliriz! İstanbul’u kazanarak umudu çoğaltmak ve ülkemizi siyasal İslamcı rejimden kurtararak emekten ve özgürlüklerden yana bir ülkeyi eşitlik, özgürlük, bağımsızlık, laiklik, kardeşlik temelleri üzerinden yeniden kurmak için mücadeleye, birleşmeye ve örgütlenmeye çağırıyoruz. Halkın birleşik gücüyle aşamayacağı engel, çözemeyeceği sorun yoktur!”