Haziran Hareketi’nden ‘Geçinemiyoruz’ buluşması

Volkan Ateş

Haziran Hareketi, 10 Haziran Pazar günü saat 18.00’de ‘Geçinemiyoruz’ diyenlerle Ankara 100. Yıl İlhan Erdost Parkı’nda buluşuyor. Ekonomist Aziz Konukman ve BirGün gazetesinden Yaşar Aydın’ın katılacağı buluşmada ‘İşsizliğe, parasızlığa, yoksulluğa hayır. Oy verelim, Hayır’ı tamamlayalım!’ denilecek.

TAMAM kampanyası yürüten Haziran Hareketi ‘Söz halkın’ diyerek vatandaşa artık TAMAM dedirten gerekçelere yer verdi. ÖDP Genel Başkanı Alper Taş, “Gerçek bir demokrasi için, yeni bir başlangıç için, gezi için TAMAM” dedi. Yurttaşlar da, “İçi dolu bir buzdolabı için, çocuklar için daha özgür bir ülke için, ülkemizin selameti için TAMAM” dediklerini belitti.

Haziran Hareketi Frankfurt’ta
Haziran Frankfurt, 10 Haziran günü saat 14.00’te gerçekleştirilecek ‘Gezi Direnişi Sürüyor’ etkinliği için çağrıda bulundu. Frankfurt’taki etkinlikte şu isimler konuşmacı olacak: ÖDP Meclis Üyesi Bülent Forta, CHP milletvekili Zeynep Altıok, BHH Yürütme Kurulu Üyesi Gamze Yücesan Özdemir, oyuncu ve yazar Barış Atay, AABK Genel Başkanı Hüseyin Mat. Etkinliğe Ali Asker, Moğollar, Ufuk Adalı, Devrim Kavallı ve Cevdet Yüceer ise şarkıları, şiirleri ve türküleriyle eşlik edecek.

Büyük buluşma İstanbul’da
Haziran Ümraniye ve Ataşehir Meclisleri ise 17 Haziran’da saat 19.00’da Ataşehir Deniz Gezmiş Parkı’nda “Yeni bir başlangıç için Hayır’ı TAMAM’layalım” başlıklı bir etkinlik düzenleyecek. Etkinliğe konuşmacı olarak Haziran Hareketi Yürütme Kurulu Üyesi Alper Taş ile BirGün Gazetesi Yazarı İrfan Değirmenci katılacak. Tolga Sağ, Türker Öztürk, Kömür Karası şarkılarıyla Dedocan Luvi ise şiirleriyle etkinlikte yer alacak. Etkinlikte ayrıca çocuklar için de atölyeler kurulacak.