Haziran ranta karşı Abbasağa'ya çağırdı

Gezi Parkı direnişinde forumların toplandığı simge mekanlarından biri olan Abbasağa Parkı’na Beşiktaş Belediyesi tarafından işletilen iş makinelerinin girmesi üzerine Birleşik Haziran Hareketi eylem çağrısında bulundu.

Haziran, bir kısmının yıkılarak kışlık bahçesi ya da kafe yapılacağı öne sürülen parka sahip çıkmak ve rant ile sermayeye karşı ortak tavır sergilemek içi saat 19.00’da Abbasağa’da buluşuyor.

CHP’li Beşiktaş Belediyesi de, ilçenin Fen İşleri Müdürlüğü’ne ait kepçenin parka girmesi nedeniyle büyük tepki çekti. Belediye’nin park ve bahçeler genel müdürlüğü Abbasağa’da kış bahçesi yapılacağını belirtirken, mahalle muhtarı ise bir kafe yapılacağını iddia etti. Muhtarlık ayrıca kafenin halkın talebi üzerine yapıldığını söylerken, yurttaşlar ise böyle bir taleplerinin olmadığını vurguluyor.


‘BETON İSTEMİYORUZ, RANT İSTEMİYORUZ’
Parktaki kazma işlemleri şimdilik yurttaşların tepkisi üzerine durduruldu. Sosyal medyada “Abbasağa Park Meclisi” ve “Haziran Beşiktaş” adlı hesaplardan yıkım çalışmalarına tepki geldi. Beşiktaş Kent Dayanışması, CHP’li Belediye Başkanı Murat Hazinedar’ı yıkım nedeniyle eleştirdi.

Yurttaşların yaşam alanlarını betona teslim etmeyeceklerini söyleyen Beşiktaş Kent Dayanışması, açıklamasında “ Yeşilimiz yeşil kalacak. Sizin olsun rantta açtığınız çay bahçeniz!  Beşiktaş'a ne yapıp ne yapılmayacağına halk karar verir. Beton istemiyoruz, rant istemiyoruz. Forumlarımızın, meclis toplantılarımızın, şenliklerimizin yapıldığı parkımızı ranta sermayeye teslim etmeyeceğiz. Abbasağa halkındır” ifadelerini kullandı.

Açıklamada Abbasağa'da kenara alınan iş makinesinin 16.00’dan sonra parktan çıkaracağına dair bir bilgi verildiği aktarıldı.

CHP İstanbul Milletvekili Melda Onur da yurttaşlara destek olmak için parka geldi.


Bu arada belediye, sadece tek bir ağacın taşınacağına dair bir açıklama yaptı. Açıklama sosyal medyadan yinebüyük eleştiri topladı. Taksim Dayanışma'nın da sözcülüğünü yapan Mimarlar Odası Çevre Etki Değerlendirme Kurulu 2. Başkanı Mücella Yapıcı, Twitter hesabından "Yok öyle şey, sen taşın" diyerek tepki gösterdi.