Dünyanın gelmiş en iyi oyunlarından biri olarak kabul edilen The Last of Us, ikinci oyunuyla birlikte önümüzdeki aylarda raflardaki yerini alacak. HBO, bu efsane oyunun dizisini yayınlamaya hazırlanıyor.

HBO duyurdu: The Last of Us, dizi oluyor

Sony'nin en çok satan PlayStation oyunlarından The Last of Us, HBO tarafından bir diziye dönüştürülüyor.

The Hollywood Reporter'ın aktardığına göre Chernobyl mini dizisinin yaratıcısı Craig Mazin, hit video oyununu televizyona adapte edecek.

Oyunun yaratıcısı Neil Druckmann de dizinin hikayesi için Mazin'le beraber çalışacak.

Dizi, oyundaki hikayeyi konu alacak. 29 Mayıs 2020'de çıkacak The Last of Us II'nin hikayesinin de diziye yansıyabileceği konuşuluyor.

Mazin konu ile ilgili yaptığı açıklamada, "Neil Druckmann'in video oyunları dünyasının en iyi hikayecisi olduğu konusunda şüphe yok. The Last of Us da onun en iyi işi. Onunla bu inanılmaz şaheser üzerinde çalışmak uzun süredir benim hayalimdi" dedi.

The Last of Us oyunu, PlayStation kullanıcıları tarafından son 10 yılın en iyi oyunu seçilmişti. Oyun, dünyanın nüfusunun çoğunun ölümcül bir salgında yok olmasının ardından Joel ve 14 yaşındaki Elle'nin yaşadıklarını anlatıyordu.

HBO, diziyle ilgili minik videoyu resmi Twitter hesabından paylaşırken, oyuncuları da yeni bir heyecan sardı. Mayıs ayında satışa sunulması planlanan The Last of Us Part II'nin ardından bu kez yapımının dizisinin yayınlanacak olması gerçekten de önemli bir gelişme.