Halkların Demokratik Kongresi (HDK) İzmir 11’inci Genel Kurulu gerçekleştirildi. HDK Eş sözcüsü İdil Uğurlu, sistem tarafından ezilen halkların sesi olduklarını söyleyerek, “Direnerek, örgütlenerek, meclisleşerek yeni yaşamı kuralım” dedi.

HDK Eşsözcüsü İdil Uğurlu: Ezilen halkları sesiyiz

BİRGÜN EGE

Halkların Demokratik Kongresi (HDK) İzmir 11’inci Genel Kurulu İsmet İnönü Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Genel kurula; HDK Eşsözcüsü İdil Uğurlu, HDP İzmir Milletvekili Serpil Kemalbay, Barış Anneleri ile siyasi parti temsilcileri katıldı.

HDP İzmir Milletvekili Serpil Kemalbay, HDK’nın halkın sesi olduğunu belirterek, “Demokratik yaşama saldırı var. Kapitalizme karşı yolumuz direniştir. Bu alanın güçlenmesi gerekiyor. Bunun için de daha çok çalışmamız gerekiyor. Çünkü faşizm her yerde her geçen gün saldırılarını artırıyor. Bizde buna karşı örgütlü mücadelemizle karşı çıkmalıyız” diye konuştu.

HDK Eşsözcüsü İdil Uğurlu da, salgın süreciyle birlikte emperyalist ve kapitalist sistemin halklara savaş açtığını, bu savaşa karşı büyük bedeller verdiklerini anımsatarak, tüm baskılara rağmen alanlarda olduklarını ifade etti. Uğurlu, “Yeni yaşam için çok ağır bedeller ödedik, öderiz de. Faşizmin sistemleşmesine asla izin vermeyeceğiz. Selam olsun yeni yaşamı önümüze koyanlar. Direnerek, örgütlenerek, meclisleşerek yeni yaşamı kuralım” dedi. Uğurlu, yeni seçilecek İzmir yönetimine başarılar dileyerek konuşmasını tamamladı.

hdk-essozcusu-idil-ugurlu-ezilen-halklari-sesiyiz-862901-1.

Konuşmaların ardından faaliyet ve maliye raporları okunarak seçime geçildi.

HDK İzmir yeni yönetimine seçilenlerin isimleri şöyle: “Fevziye Ünal, Mehmet Sabri Gül, Ayşe Yılmaz, Erol Çırak, Aylin Aker, Ertuğrul Barka, Nilüfer Yıldız, Utku Tutar, Funda Gül, Nazmi Yavuz, Nihal Gül Akyıldız, Savaş Gönüldaş, İsmail Temel ve Berivan Oğuz.”