HDP, 8.Yılını kutladı: ‘Vardık, varolacağız’

HABER MERKEZİ

Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP), sekizinci kuruluş yılı coşkuyla kutlandı.İstanbul Bostancı Gösteri Kültür Merkezi’nde pandemi nedeniyle fiziksel mesafe kuralları gözetilerek düzenlenen etkinliğe HDP Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Mithat Sancar ie HDP milletvekilleri ve çok sayıda partili katıldı.

Etkinliğin gerçekleştiği salona birçok dilde, “Biz kadınlar, özgürlükte ısrarlı mücadelede kararlıyız”, “Bizler hak, hukuk, adalet için mücadeleyi yükseltiyoruz”, “HDP Birlikte aydınlık günler için buluşuyoruz” yazılı pankartlar asıldı.


Etkinlikte konuşan HDP Eş Genel Başkanı Buldan, “Dün gibi yeniyiz, heyecanlıyız bir o kadar da coşkuluyuz. Çünkü biz dünüz, bugünüz, yarınız. Hep varız ve var olmaya devam edeceğiz” derken, Sancar ise “Arkamızda asırlar var. Asırlardır biriktirdiğimiz mücadele var. Verilmiş emekler ödenmiş bedeller var” ifadelerini kullandı.

Edirne Cezaevi’nden mesaj gönderen eski HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş “Sen bir pırlantasın HDP. İyi ki varsın. Sana ne derlerse desinler sen iyi ki varsın HDP” dedi. Kandıra Cezaevi’nden mesaj gönderen Figen Yüksekdağ da “Sen bizim sesimizsin HDP, iyi ki varsın” açıklaması yaptı.

Etkinlikte CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun da mesajı okundu. Kılıçdaroğlu, “Adalete olan özlemimizin giderek arttığı bu günlerde ülkemiz demokrasisine katkı sunacağınız çalışmalarda başarılar diliyor, kuruluş yıldönümünüzü kutluyorum. Sizin nezdinizde tüm parti yöneticilerine, üyelerinize ve katılan tüm konuklara selam ve saygılarımı sunarım” ifadelerini kullandı. İmamoğlu ise “Daha adil ve eşit bir İstanbul için çıktığımız yolculukta adaletsizliğe ve haksızlığa karşı demokrasiden yana iradesini ortaya koyan tüm partililerinize bir kez daha teşekkürlerimi sunarım” mesajını paylaştı.