HDP Ankara İl Örgütü, istifa ettirilen ABB'nin eski Başkanı Melih Gökçek’in Ankara'ya hesap vermesi gerektiğini vurguladı.

HDP Ankara'dan Gökçek açıklaması: Hesap vermeli

HDP Ankara İl Örgütü, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla istifa ettirilen Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) eski Başkanı Melih Gökçek’e ilişkin parti binasında basın toplantısı yaptı.

HDP Ankara İl Örgütü Yöneticisi Derya Bakır, Gökçek’in Ankara’ya hesap vermesi gerektiğini belirterek, "Tayyip Erdoğan, AKP’nin İstanbul, Ankara, Bursa ve Balıkesir büyükşehir belediye başkanları başta olmak üzere birçok belediye başkanlarının mevcut Anayasa ve yasalara aykırı bir baskıyla istifalarını istemiştir. Böylece istediğini zorla da olsa yaparak, söz konusu belediye başkanlarını istifa ettirmiştir. AKP’nin belediyeleri İçişleri Bakanlığına bağlı Mülkiye Müfettişleri ve Sayıştay’ın denetimlerinden geçmemiş veya sözde geçerek yolsuzluk ve usulsüzlükleri örtbas edilmiştir” diye konuştu.

Bakır, AKP belediye başkanlarının kent halkına ihanet ettiğinin altını çizerek, Gökçek’in Ankara halkına verdiği zararlardan bazılarını şöyle sıraladı:

  • 7.5 trilyona yaptığı alt-üst geçitlerin yıkılması.
  • Eskişehir yolunu yapboz haline getirerek trilyonlarca zarara yol açması.
  • Gerede’deki temiz suyu ASKİ’nin usulsüzlükleri ortaya çıkmasın diye geciktiren Melih Gökçek, daha sonra 'Önceliğim metrodur' diyerek Gerede suyunu getirmemesine gerekçe göstermiştir. Sonra Ankara halkını 'Sağlığa uygun olmayan' Kızılırmak suyunu getirmek zorunda kalması.
  • İncek-Ümitköy arası yol yapımında altyapının unutulması nedeniyle tekrar kazılarak yapılması.
  • Rektör ve Ankara Valiliği ile protokol imzalayarak, ODTÜ’de gece yarısı yol için ağaç kıyımı yapması.
  • Ankara merkezinde yer alan ve mesire yerleriyle halka hizmet veren AOÇ kaçak saray başta olmak üzere yol ve konut yapımlarıyla orman vasfının bozulması.
  • Kızılay’ı yayalara kapatmaya kalkması ve şehir merkezlerinde araçlara yol yaparak yaya trafiğini kısıtlaması.

(MA)