İstanbul'da HDP Bahçelievler İlçe Başkanlığı binasına silahlı saldırıda bulunan ve iki kişinin yaralanmasına neden olan Muhammed Eren Sütçü, çıkarıldığı mahkemece serbest bırakıldı.

HDP Baçelievler binasına saldıran Muhammed Eren Sütçü serbest bırakıldı

HDP Bahçelievler İlçe Başkanlığı'na saldıran ve iki kişinin yaralanmasına sebep olan Muhammed Eren Sütçü tutuklanma talebiyle sevk edildiği İstanbul 3. Sulh Ceza Mahkemesi'nce, 'ev hapsi' şeklindeki adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı.

HDP Bahçelievler İlçe Başkanlığı'na 28 Aralık 2021 tarihinde bıçaklı saldırı düzenleyerek, bir kişiyi yaralayan ve üzerinde 2 kurusıkı tabanca ile 6 kurusukı mermisi çıkan Muhammed Eren Sütçü, emniyetteki işlemlerinin ardından bugün 'kasten yaralama' ve 'silahlı tehdit' suçundan tutuklama talebiyle İstanbul 3. Sulh Ceza Mahkemesi'ne sevk edildi.

İstanbul 3. Sulh Ceza Mahkemesi ise Sütçü'yü 'ev hapsi' şeklindeki adli kontrolle serbest bırakıldı.

HDP Bahçelievler İlçe Örgütü'ne ait sosyal medya hesabından yapılan açıklamada ise, "Partimize saldıran saldırgan çıkarıldığı mahkemece serbest bırakıldı! Cezasızlık politikasıyla partimize yönelik saldırıları teşvik eden siyasi iktidar, olası tüm saldırıların sorumlusu ve tetikleyicisidir" denildi.

NE OLMUŞTU?

Muhammed Eren Sütçü, 28 Aralık’ta HDP İlçe Örgütü binasına yaptığı silahlı ve bıçaklı saldırıda, Ramazan Dışarı ve partili Aziz Şimşek’i yaralamıştı. Saldırının ardından gözaltına alınan saldırgan, Vatan Caddesi’nde bulunan İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü. Soruşturma dosyasına gizlilik kararı getirilirken, saldırganın gözaltı süresi 4 gün daha uzatılmıştı.

(MA-ANKA)