İstanbul'da HDP Bahçelievler İlçe Başkanlığı'na yapılan silahlı ve bıçaklı saldırıya ilişkin soruşturma dosyasına gizlilik kararı getirildi. Saldırgan hakkında araştırma ve soruşturma işlemlerinin sürdüğü belirtildi.

HDP Bahçelievler İlçe Başkanlığı'na saldırı dosyasına gizlilik kararı

İstanbul'da dün öğle saatlerinde HDP Bahçelievler İlçe Başkanlığı'na yönelik düzenlenen ve bir kişinin yaralandığı silahlı ve bıçaklı saldırıya ilişkin yürütülen soruşturma dosyasına gizlilik kararı getirildiği bildirildi.

Saldıryı gerçekleştiren şüpheli hakkında 4 günlük gözaltı süresi olduğu, tedavi işlemlerinin devam etmesi nedeniyle ifadesinin henüz alınamadığı bilgisi edinildi. Şüpheli hakkındaki araştırma ve soruşturma işlemlerinin devam ettiği öğrenildi.

HDP İstanbul İl Eşbaşkanı İlknur Birol, BirGün’e yaptığı açıklamada, "Katliam amacıyla geldiği aşikâr” demişti. Saldırganın, HDP ilçe örgütüne girişte “Hepinizi öldüreceğim” diye bağırdığı öne sürülmüştü.

Öte yandan İstanbul Valiliği konuya ilişkin adli soruşturma başlatıldığını bildirmişti.

İstanbul Valiliği, dün olayla ilgili şu açıklamayı yapmıştı:

“Bugün saat 13.30 sıralarında alınan bir ihbarda; HDP Bahçelievler ilçe binasına giden şüpheli bir şahsın, ilçe yöneticilerini tehdit ettiği ve çıkan arbede sonucu binayı kaçarak terk ettiği bildirilmiştir. Olay yerine sevk edilen güvenlik güçlerimizce (M.E.S) isimli şüpheli şahıs gözaltına alınmış, (2) adet kurusıkı tabanca ve (6) adet kurusıkı tabanca mermisi ele geçirilmiştir. Konuyla ilgili adli soruşturma başlatılmıştır."

(ANKA)