Ankara Emniyet Müdürlüğü, yemekten zehirlenen HDP’li Kars Belediye Başkanı Ayhan Bilgen’in hastaneye götürülmediği iddialarını yalanladı. HDP de Bilgen’le görüşerek bilgi verdi.

HDP Bilgen’le görüştü, Ankara Emniyeti iddialara dair açıklama yaptı

Ankara Emniyet Müdürlüğü, Kobane eylemleri gerekçe gösterilerek gözaltında yemekten zehirlenen HDP'li Ayhan Bilgen'in "hastaneye götürülmediği" iddialarını yalanlandı. HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Ümit Dede ise Bilgen’le görüşerek bilgi verdi.

Ankara Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, şöyle denildi:

"Ankara Emniyet Müdürlüğümüzün çeşitli birimlerinde farklı suçlardan gözaltında bulunan toplam 181 şüpheliye mevzuat gereği hazırlanan aynı kumanyadan verilmiştir. Bu saat itibari ile gözaltında bulunanlardan Ayhan Bilgen dahil sadece 3 şüpheliden sağlık şikayetleri alınmış ve tamamı sağlık kuruluşlarına götürülerek tedavilerine başlanmıştır. Sağlık kuruluşlarındaki yetkililerle yapılan görüşmelerde, şüphelilerde, şüphelilerin şikayet sebeplerinin tetkikinin ayrıntılı şekilde devam ettiği bilgisi alınmıştır" ifadelerine yer verildi.

DEDE: BİLGEN İYİ, 2 SİYASETÇİ HALEN HASTANEDE

Gıda zehirlenmesi sonucu rahatsızlanan gözaltındaki siyasetçilerle görüşen HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Ümit Dede, hastaneye kaldırılan Ayhan Bilgen’in serum verildikten sonra emniyete getirildiğini, 2 siyasetçinin halen hastanede oldukları bilgisini paylaştı.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Genel Merkezi’nin, “Kobani soruşturması” kapsamında 25 Eylül’de gözaltına alınan siyasetçilerin yemekten zehirlendiği, hastaneye kaldırılmadıkları ve avukatlarıyla görüştürülmediğini duyurması üzerine kimi partililer İl Emniyet Müdürlüğü’nün önüne gitti.

Aralarında HDP milletvekilleri Hişyar Özsoy, Nuran İmir, Filiz Kerestecioğlu, Hüseyin Kaçmaz ve Erdal Aydemir’in de bulunduğu partililerin bekleyişi bir süre sonra sonuç verdi. HDP Hukuk ve İnsan Haklarından Sorumlu Eş Genel Başkan Yardımcısı ve avukat Ümit Dede, gözaltındaki siyasetçilerle görüştü.

Görüşme sonrası Mezopotamya Ajansı’na (MA) bilgi veren Dede, gözaltındaki Ayla Akat, Sırrı Süreyya ve Ayhan Bilgen ile görüştüğünü aktardı. Dede, Ayhan Bilgen’in hastaneye götürülerek, serum verildiğini ve kanında da enfeksiyona rastlandığını belirtti. Bilgen’e ilaç verildiğini kaydeden Dede, durumunun iyi olduğu bilgisini paylaştı.

Dede, “Ben Ayhan beyle görüştüğümde durumu iyi görünüyordu. Biraz halsizlik vardı. Reçete yazılmış, sabah ilaçlarını alıp, götüreceğiz” dedi.

Dede, Ayla Akat Ata’nın da rahatsızlandığını ancak hastaneye götürülecek kadar durumunun kötüleşmediğini ifade etti. Dede, gözaltına alınan HDP eski MYK üyeleri Can Memiş ve İsmail Şengün’ün hâlâ hastanede olduğunu ve verilen serumun bitmesi ardından emniyete geri getirileceğini aktardı.

‘YEMEKTEN ZEHİRLENME OLDUĞU TAHMİN EDİLİYOR’

Dede, siyasetçilerin gıda zehirlenmesinden dolayı hastaneye kaldırıldıklarına işaret ederek, “Yemekten zehirlenme olduğu tahmin ediliyor. Gıda zehirlenmesi ihtimali yüksek. Gün içerisinde müvekkilleriyle görüşen avukat arkadaşlar herkesin yemeklerden şikayetçi olduğunu, bayat ve kötü yemekler verildiğini söylediğini belirtti. Ayhan Bey diğer iki arkadaşı hastanede görmüş, onların da durumlarının iyi olduğunu söyledi” diye konuştu.

Dede, Bilgen ve Ata’nın kendilerini merak eden herkese selamları olduğunu söyledi. Gözaltındaki siyasetçilerle yapılan görüşme ardından partililer İl Emniyet Müdürlüğü’nün önünden ayrıldı.