HDP Adana İl Örgütü, Kobanê davasına yönelik yeni soruşturmayı protesto etti. Polis engeline rağmen gerçekleştirilen açıklamada, "Bu saldırılara karşı demokratik tepkimizi her alanda göstermeye devam edeceğiz" denildi ve Türkiye halklarının özgürlük mücadelelerinin hedef alındığı ifade edildi.

HDP'den Adana'da 'Kobanê operasyonu' protestosu: Polis engeline rağmen açıklama yapıldı

Yakup DURMUŞ / ADANA

HDP Adana İl Örgütü'nün Kobanê davasına yönelik yeni soruşturmayı protesto ettiği basın açıklaması polin engeline rağmen gerçekleştirildi. Açıklamada, "Bu saldırılara karşı demokratik tepkimizi her alanda göstermeye devam edeceğiz" denildi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Kobanê davasında yeni bir soruşturma başlatmıştı. Savcılık, 91 kişi hakkında gözaltı kararı vermişti. 13 ilde gerçekleşen operasyonlarda çok sayıda HDP'li gözaltına alınmıştı.

HDP Adana İl Örgütü, Kobanê operasyonunu protesto etmek için Adana'da bir araya geldi.

HDP'nin basın açıklamasına demokratik kitle örgütleri, siyasi parti ve sendika temsilcileri destek verdi.

Heykelli (Düş yolcuları) Parkı’nda toplanan HDP'liler, polis engeliyle karşılaştı. Polis açıklamanın Heykelli Parkı'nda yapılmasına izin vermedi. Bunun üzerine HDP'liler, EMEP il binası önünde toplandı ve slogan atarak HDP il binasına yürüdü.

Basın açıklamasının yapılması için HDP il binasında toplanıldı. Buradaki polis barikatı ve polis otobüsü kaldırıldı.

Burada konuşan HDP İl Eş Başkanı Mehmet Karakış, "siyasi bir operasyonla Kobanê'ye ekmek, su; bebeklere mama göndermek için çalışma yapan arkadaşlarının göz altına alındığını" belirtti. Karakış, "verecekleri hakikat mücadelesi sonucu Kobanê davasının boşa düştüğü gibi bu operasyonun da boşa düşeceğini" ifade etti.

Basın açıklamasını okuyan HDP İl Eş Başkanı Helin Kaya ise Türkiye halklarının özgürlük mücadelelerinin hedef alındığını kaydetti.

Kaya, "Bu saldırılara karşı demokratik tepkimizi her alanda göstermeye devam edeceğiz” diye konuştu.

Açıklamanın ardından yurttaşlar oturma eylemi yaparak HDP binasının önünün kapatılmasını protesto etti.