HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, 4253 lira olarak belirlenen 2022 yılı asgari ücreti hakkında değerlendirmelerde bulundu. Sancar, "Bir lütufmuş gibi sunulan yeni asgari ücret işçilerin derdine deva olmayacak" ifadelerini kullandı.

HDP'den asgari ücret değerlendirmesi: İşçilerin derdine deva olmayacak

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, 2022 yılı asgari ücreti hakkında yaptığı değerlendirmede, "Acil ihtiyaç; asgari ücreti 6.000 TL’ye yükseltmek, işten çıkarmaları yasaklamak, gelir kaybını önleyecek tedbirler almaktır" dedi.

Sancar, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, 2022 yılı asgari ücreti yorumladı.

Sancar açıklamasında, "Bir lütufmuş gibi sunulan yeni asgari ücret işçilerin derdine deva olmayacak. İnsan onuruna yaraşır bir yaşam için bu artış yetmez" dedi ve ekledi:

"Acil ihtiyaç; asgari ücreti 6.000 TL’ye yükseltmek, işten çıkarmaları yasaklamak, gelir kaybını önleyecek tedbirler almaktır."

HDP İzmir Milletvekili Serpil Kemalbay Pekgözegü, yeni asgari ücreti, "Rakama indirgenmiş bir asgari ücret içinde, bulunduğumuz ekonomik kriz ortamında güzel bir rakam değil" diye değerlendirdi.

Pekgözegü, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın asgari ücreti 4 bin 250 lira olarak açıkladığını anımsattı.

Erdoğan'ın önceki açıklamalarının, asgari ücret beklentilerini yükselttiğini belirten Pekgözegü, "Rakama indirgenmiş bir asgari ücret içinde, bulunduğumuz ekonomik kriz ortamında güzel bir rakam değil" ifadesini kullandı.

Pekgözegü, döviz kurundaki artış nedeniyle ürünlerin fiyatlarının çok kısa sürede arttığını, asgari ücretin pahalılık karşısında eridiğini belirterek, "Türkiye ekonomisinin hızlı bir şekilde uçuruma sürüklendiği bu dönemde aslında en iyi çözüm hükümetin istifa etmesidir" diye konuştu.