HDP Sözcüsü Ebru Günay, eski Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş’ın parti kuracağı iddialarına sert tepki göstererek, “Sevgili Selahattin Demirtaş’ın partisi HDP’dir ve bu partinin Eş Genel Başkanı iken sizler mafya hukukuyla onu zindana attınız” dedi.

HDP'den "Demirtaş parti kuracak" iddiasına sert tepki

HDP Sözcüsü Ebru Günay, Genel Merkezlerinde düzenlediği basın toplantısında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı IKBY Başkanı Neçirvan Barzani’nin ziyaret etmesini değerlendirdi.

“Kürdistan Bölgesel Yönetimi, Kürtler arası ilişkileri bozacak tutuma alet olmamalı, çözüm rolünü oynamalıdır” diyen Günay, Barzani’nin ziyaretini yakından takip ettiklerini vurgulayarak, şunları belirtti:

“Elbette Kürdistan Bölgesel Yönetiminin bütün diplomatik kanalları kullanmasını, her kesimle ilişkilerini geliştirmesini sonuna kadar destekliyoruz. Fakat Rojava’da, Başûr’da Kürtler arası ilişkileri baltalamaya çalışan her türlü girişime karşı Bölgesel Kürt Yönetimi'ni uyarmayı ve bu politikalara alet olunmamasını talep etmeyi de görev biliyoruz. Beklentimiz, Bölgesel Kürt Yönetimi'nin diplomatik ilişkilerinde çözümden yana rol oynamasıdır, Kürtler arası birliği bozan yaklaşımlara tavır almasıdır. Daha önce de defalarca tekrarladık, Bölgesel Kürt Yönetimi Kürt sorunun çözümü konusunda tarihi rolünü oynayabilir, Kürtler arası birliği geliştirebilir.”

DEMİRTAŞ AÇIKLAMASI

hdp-den-demirtas-parti-kuracak-iddiasina-sert-tepki-779660-1.

Tutuklu bulunan HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın parti kuracağı iddialarını da değerlendiren Günay, Demirtaş’ın partisinin HDP olduğuna dikkat çekerek, şunları vurguladı: “İktidar yandaşları kalkmış ‘Demirtaş yeni parti kuracak’ yalanına sarıldılar. Şimdi buradan bu iftiranın sahiplerine sesleniyoruz; ‘Sevgili Selahattin Demirtaş’ın partisi HDP’dir ve bu partinin Eş Genel Başkanı iken sizler mafya hukukuyla onu zindana attınız. Yetmedi, tahliye kararına rağmen reisinizin talimatıyla ‘karşı hamle’ yaparak tekrar tutuklattınız. Hiç uzatmadan diyoruz ki; Biraz ahlaklı olun, biraz vicdanlı olun ve kendinize başka yalanlar ve senaryolar bulun.”

"12 EYLÜL AKP İLE DEVAM EDİYOR"

Yarının 12 Eylül’ün 40’ıncı yıl dönümü olduğunu hatırlatan Günay, ‘darbeci zihniyetin AKP ile devam ettiğini savunarak “Halk iradesini gasp eden bu karanlık zihniyet maalesef bugün de varlığını sürdürüyor. AKP Genel Başkanı Erdoğan’ın ‘Tarihimizde kara bir leke’ ve ‘hesaplaşacağız’ dediği 12 Eylül karanlığının uygulamalarının tamamını AKP ve Erdoğan bir miras gibi devraldı. Kendi iktidarını darbe Anayasasından ve kurumlarından aldığı güçle sürdüren AKP, bugün devletin dehlizlerindeki karanlık yapılarla ittifak yaparak bu darbeci zihniyeti derinleştiriyor” dedi. (ANKA)