Gözaltıları protesto için HDP, HDK ve TUHAYDER bir basın toplantısı düzenledi.

HDP’den gözaltılara tepki: Asla boyun eğmeyeceğiz

BİRGÜN EGE

Halkların Demokratik Partisi(HDP), Halkların Demokratik Kongresi (HDK) ve Tutuklu ve Hükümlü Aileleriyle Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (TUHAYDER) dün Ankara ve Van’da, bugün ise İzmir’de yapılan gözaltıları protesto etti. HDP’nin il binasından yapılan açıklamayı HDK Eş Sözcüsü Mehmet Sabri Gül okudu. Basın toplantısında HDP İzmir İl Eş Başkanları Besriye Tekgür ve Kadir Baydur’da hazır bulundu.

AKP-MHP iktidar bloğunun uzun zamandır çatışma dili ve kutuplaştırma siyaseti üzerinden hukuku rafa kaldırarak, adaletsizliğin düzenini inşa etmeye çalıştığını belirten Sabri Gül, “Bu düzenin temel parametreleri ise savaş, çatışma ve kutuplaştırma dilinin yanı sıra her türlü siyasi ilke, ahlak ve asgari yasallıktan uzak gayri meşru yöntemleri muhaliflerine dayatmaya çalışmaktadır. Bu tutumuyla bir yönetim erkinden ziyade bir baskı ve korku ikliminin yöneticisi ve sürdürücüsü haline gelmiş durumdadır. İçinden geçtiğimiz süreç itibariyle hukukun, demokrasinin, insan hakları ve ifade özgürlüğünün asgari ölçülerinden bile bahsetmek mümkün değildir” dedi.

Sabri Gül, şunları söyledi:

“Son beş yıldır kongremiz HDK, siyasi partimiz HDP, bileşenlerimiz ve kurumlarımıza yönelik saldırı, gözaltı ve tutuklama furyası son hızla devam etmektedir. Dün sabah HDK genel merkez binasının kapısı kırılarak içeri girilmiş ve hukuksuz bir şekilde materyallere el konulmuştur. 17 arkadaşımız gözaltına alınmıştır. Yine bugün İzmir’de birçok arkadaşlarımız gece yarısı evleri basılarak hukuksuz bir şekilde gözaltına alınmış, Van ilinde ise HDP il binamızın kapısı kırılarak içeri girilmiş ve tahrip edilmiş, birçok arkadaşımız gözaltına alınmıştır. Hukuksuz ve gayri meşru bir şekilde gözaltına alınan arkadaşlarımız derhal serbest bırakılmalıdır. Bilinmelidir ki iktidarın uyguladığı tecrit, soykırım ve tasfiye politikalarına karşı mücadelemiz aralıksız devam edecek, asla boyun eğmeyeceğiz, bir adım dahi geri atmayacağız.”