Gazeteci Hasan Cemal’in, HDP’den gelen adaylık teklifini kabul ettiği belirtildi. Cemal, Yeşil Sol Parti listesinden aday gösterilecek.

HDP’den Hasan Cemal’e vekillik teklifi: Kabul etti
Fotoğraf: AA

T24 yazarı gazeteci Hasan Cemal, 14 Mayıs seçimlerinde milletvekili adayı olması için HDP yönetiminden gelen teklifi kabul etti.

T24’ün haberine göre Hasan Cemal’e milletvekili adaylığı teklifini, HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan götürdü. Cemal, eşi Ayşe Cemal ile birlikte yaptığı değerlendirmenin ardından Buldan’ın ilettiği milletvekili aday adaylığı teklifini kabul etti.

Hasan Cemal, AKP’ye iktidara gelmesi ve sonrasındaki süreçte yoğun bir destek vermiş, 2010 referandumunda ise “Yetmez ama evet” demişti. 2011 yılında ise Erdoğan’la karşılıklı atışan, 2013’te de Milliyet gazetesinden atılan Cemal, bu süreçle beraber AKP’ye karşı eleştirel bir tavır almıştı.

Emek ve Özgürlük İttifakı’nda; çatı parti olan ve seçime Yeşil Sol Parti olarak katılacağını bildiren HDP, Türkiye İşçi Partisi (TİP), Emek Partisi (EMEP), Toplumsal Özgürlük Partisi (TÖP), Emekçi Hareket Partisi (EHP) ve Sosyalist Meclisler Federasyonu (SMF) yer alıyor.