HDP, "üçüncü yol" ittifakı için harekete geçiyor. İlk teklif, ittifaklar dışındaki Kürt partilerine yapılacak.

HDP’den ilk temas Kürt partileriyle

HÜSEYİN ŞİMŞEK

HDP, daha önce açıkladığı Tutum Belgesi kapsamında demokratik kitle örgütleri, siyasi partiler ve halkla bir araya gelmek için harekete geçecek.

HDP’de Eş Genel Başkanlar Mithat Sancar ve Pervin Buldan başkanlığında toplanan son Merkez Yürütme Kurulu toplantısında, gündeme dair gelişmeler, partinin kapatılmasına yönelik AYM'de görülen davada savunma aşaması ve ittifak çalışmaları ele alındı. HDP’nin 27 Eylül’de açıkladığı ve Tutum Belgesi olarak da adlandırılan, “Demokrasi ve Barış Deklarasyonu”yla birlikte üçüncü yol siyasetinin öneminin arttığı vurgulanan toplantıda, bölgesel çalışmaların sürdürülmesi, bu kapsamda yurt genelinde mitingler ve halk buluşmaları gerçekleştirilmesi kararlaştırıldı.

Üçüncü yol için çeşitli siyasi partilerle görüşme kararı alan HDP, ilk olarak Kürt partileri ile bir araya gelecek.

Edinilen bilgiye göre, parti yönetimi bu kapsamda, İnsan ve Özgürlük Partisi, Kürdistan Komünist Partisi, Kürt Demokratlar Platformu-Kuzey (PDK-Bakur), Kürdistan Demokrat Partisi-Türkiye (PDK-T) ve Azadî Partisi temsilcileri ile bir araya gelmek için randevu talebinde bulunacak.

İttifak görüşmeleri için açıklamalarda bulunan HDP Sözcüsü Ebru Günay da bu temasları doğruladı. HDP'nin bir ittifak partisi olduğunun altını çizen Günay, "Doğal ittifaklarımız olarak gördüğümüz siyasi parti ve toplumsal mücadele güçlerini ziyaret edeceğiz ve ortak mücadele hattını nasıl pratikleştireceğimizi değerlendireceğiz. Ayrıca Kürdistani partiler ile bu kapsamda temaslarımız olacak. Özünde bir ittifak partisi olduğumuz gerçeğinden hareketle demokrasi ittifakı kapsamında bütün toplumsal mücadele alanlarıyla buluşmayı hedefliyoruz. Amacımız tüm demokrasi ve devrimci güçler ile bir araya gelmektir" dedi.

İLK MİTİNGLER AĞRI VE ANTALYA’DA

Tutum Belgesi’ni tüm ülke kamuoyuna anlatmak için halkla buluşmalar düzenleme kararı da alan HDP, bu kapsamda bu ay iki ayrı miting yapacak. İlk miting, 18 Ekim’de Ağrı'da, ikinci miting ise 24 Ekim’de Antalya’da gerçekleştirilecek. HDP’nin mitingleri Kasım ayında da sürecek. Son takvim, bir sonraki yetkili kurul toplantılarında belli olacak.