Konya'da daha önce ırkçı saldırıya uğrayan Kürt ailenin evine yönelik silahlı saldırıda 7 kişinin katledilmesinin ardından HDP acil toplanma kararı aldı. Yapılan toplantının ardından konuşan HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, "Ortada ciddi bir kaos planı var, bu planın hedefi Kürtler üzerinden bu ülkede ortak yaşamın temellerini yok etmektir" dedi.

HDP'den Konya'daki katliama ilişkin açıklama: Ortada ciddi bir kaos planı var

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, Konya'da daha önce ırkçı saldırıya uğrayan Kürt ailenin evine yönelik silahlı saldırıda 7 kişinin katledilmesine ilişkin açıklama yaptı. Sancar, "Bunlar öyle kişisel husumet, çıkar, münferit öfke ile açıklanabilecek olaylar değildir. Tersine sistematik bir planın adım adım hayata geçirilen vahşi uygulamalarıdır" dedi.

HDP, Konya'da daha önce ırkçı saldırıya uğrayan Kürt ailenin evine yönelik silahlı saldırıda 7 kişinin katledilmesinin ardından acil toplanma kararı aldı.

HDP Basın Bürosu tarafından paylaşılan açıklamada, "Partimiz, Konya’da yaşanan son derece vahim ve korkunç katliamı yakından takip etmekte ve olayın bütün boyutlarıyla anlaşılması için girişimlerini sürdürmektedir" denildi.

Açıklamada, şu ifadeler kullanıldı:"Konya il yönetimimiz başta olmak üzere yerel parti yapımız konuyla ilgilenmektedir. Merkez Yürütme Kurulumuz Eş Genel Başkanlarımızın çağrısıyla Genel Merkezimizde tekrar toplanıyor."

"SİSTEMATİK BİR KATLİAM POLİTİKASI İZLENİYOR"

HDP Merkez Yürütme Kurulu'nun toplantısının ardından HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar açıklamalarda bulundu.

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, "HDP üzerinden Kürt halkına karşı sistematik bir katliam politikası izleniyor. Geçtiğimiz günlerde Afyon’da, Ankara’da, Konya’da benzer ırkçı saldırılar yaşandı. İktidar tedbir almak yerine saldırı zeminini güçlendirecek politikalar izlemeye devam etti" ifadelerini kullandı.

Sancar, şöyle devam etti: "Biz HDP olarak Kürt halkına yönelen bu ırkçı saldırıları göğüslemek için mücadelemizi kararlılıkla devam ettireceğiz ama tekrar ediyoruz; ortada ciddi bir kaos planı var, bu planın hedefi Kürtler üzerinden bu ülkede ortak yaşamın temellerini yok etmektir."

"SADECE KINAMA YETMEZ"

"Sadece kınama yetmez, sadece başsağlığı mesajları yetmez" diyen Sancar, "Yan yana durarak bu politikaları boşa çıkarmak için daha etkili, daha inandırıcı ve kararlı ortak tavra ihtiyaç vardır. Kürt halkı asla yalnız değildir, Kürt halkı asla bu saldırılar karşısında korkacak, sinecek bir halk değildir. Bu halkın iradesini temsil eden parti olarak HDP, Kürt halkının yaşam hakkını ve eşit yaşam imkanlarını koruyacak, büyütecek güce sahiptir" ifadelerini kullandı.

Sancar, şunları söyledi:

"Yarın benimle birlikte geniş bir heyet Konya’da olacak. Bütün muhalefet partilerinin liderlerini ve demokrasi güçlerini de aynı tavrı sergilemeye çağırıyoruz. Onları da yarın Konya’ya bekliyoruz. Bunlar öyle kişisel husumet, çıkar, münferit öfke ile açıklanabilecek olaylar değildir. Tersine sistematik bir planın adım adım hayata geçirilen vahşi uygulamalarıdır. Hep birlikte yeter diyelim, faşizme ve ırkçılığa hep birlikte dur diyelim."